DK Medier: Politisk journalistik i Aarhus

Mejlgade

Vil du lære det politiske maskinrum at kende fra øverst på Christiansborg til nederst, hvor lærere og sosuer fører politikken ud i livet? Så er DK Medier - DK Nyt og Kommunen.dk - det rette sted for dig.

Nogle dage skriver du hurtige nyheder og er jourhavende med styr på nyhedsstrømmen på DK Nyt. Andre dage graver du dig ned i aktindsigter eller rapporter, jagter kommentarer fra ministre eller borgmestre og laver længere interviews til printmagasinet Kommunen.dk.

Én dag handler det om påbud til et bosted eller rokeringer på direktionsgangen i en kommune, en anden om Minkkommissionen eller lemfældig omgang med personfølsomme data. Hos os kan du få lov til at nørde politik i alle former. Vi er uafhængige af særinteresser – vores opgave er udelukkende at være til nytte for vores læsere, som er kommunale chefer, borgmestre og politikere.

Du bliver en del af en redaktion med ti journalister i Mejlgade i Aarhus. Har du lyst, tager du også nogle perioder på vores kontor på Christiansborg. Vi er en god blanding af unge talenter og erfarne kolleger, som alle brænder for at lave god journalistik. Omgangstonen er hyggelig og uformel, og vi tager os tid til at pleje det sociale på redaktionen med plads til både faglige diskussioner og fredagsøl. Du vil løbende få sparring fra dine kolleger og, din praktikantvejleder.

Hvad du får med herfra, kommer an på, hvad du selv byder ind med. Alt er muligt, så længe du kan sælge historien til vores kræsne læsere, ligesom du kan få lov til at arbejde med mange journalistiske genrer som fx hurtige nyheder, graverjournalistik, portrætter, podcast og magasinfortællinger.

Du vil hos os få vigtig nørdeviden om lokalpolitik og metoder, som har gjort vores journalister eftertragtede på de store, landsdækkende medier.

Praktik hos DK Medier er som udgangspunkt 12 mdr., men vi er også åbne for praktikanter i 6 eller 18 mdr.

Ring til os og hør mere - også om et besøg på redaktionen:

Emil
Emil Staulund Larsen
Praktikantvejleder
27632942
[email protected]
Stina
Stina Fink Elsing
Journalistpraktikant
27251214
[email protected]

Har du lyst til at læse med? Så kan du finde to tidligere udgaver af vores magasin her og her.
Hvis du har lyst til at følge med på vores hjemmeside, kan du skrive til Emil.


Hør fra tidligere praktikanter

Jeppe Emil Gurlev, efterfølgende ansat hos BT, nu hos DK Medier:

Jeg søgte praktik på DK Medier, fordi jeg gerne ville prøve kræfter med med fagjournalistikken og gå i dybden med et stofområde. Jeg så det som en god mulighed for at lære både nyhedsjournalistikken på DK Nyt og de mere dybdegående journalistiske genrer på Kommunen.dk, samtidig med, at jeg kunne specialisere mig indenfor et felt.

Højdepunktet i min praktiktid var, da jeg skrev en artikelserie om, hvordan at flere kommuner udsultede deres sprogcentre, og konsekvenserne for integrationen af udlændinge. Artikelserien resulterede blandt andet i, at jeg blev inviteret til at holde foredrag på landskonferencen for De Danske Sprogcentre, om de forhold og konsekvenser, som jeg havde afdækket.

Jeg vil anbefale andre at søge praktik hos DK Medier, fordi det er et fremragende sted at søge hen, hvis du vil gå i dybden med kommunalpolitik. Der er stor frihed til at lave de projekter, som man brænder for, prøve kræfter med alt fra portrætter af skelsættende politikere, reportager og features til at afsløre kommunale problemer og lovbrud gennem aktindsigter og datajournalistik. Redaktionen har tilsammen en kæmpe viden om kommunalpolitik, som mine kollegaer i løbet af praktiktiden har øst ud af. Det er en kæmpe fordel at have en faglig ballast som journalist. Og det er der rig mulighed for at kunne få som praktikant på DK Medier. Det har jeg selv kunnet mærke, da jeg arbejde på B.T.s redaktion i Aarhus og skulle dække kommunalvalget og byrådet i Aarhus.

Emma Oxenbøll, efterfølgende ansat hos DK Medier, nu hos Jyllands-Posten:

Min vej ind i DK Medier var ikke helt lige, fordi jeg ikke havde søgt praktikpladsen i første omgang. Jeg blev dog tippet om den efterfølgende, og endte med at søge, fordi der er mulighed for at prøve det meste af på skrift. På trods af den afgrænsede målgruppe er der mange forskellige typer af historier at hente hjem til redaktionen – hvad end du interesserer dig for sundhedsområdet, socialstof, arbejdsliv eller er it-interesseret. Kommuner har den forunderlige størrelse i politik, der gør, at de har indflydelse på næsten alt. Det er ret fedt, fordi det giver mange muligheder for at eksperimentere med journalistikken og finde både den genre og det stofområde, du selv har det allerbedst i, og det, du bliver mest fagligt udfordret af.

Højdepunktet i min praktiktid var retssagen om Britta Nielsen. Mest fordi jeg som fuldstændig uafprøvet retsreporter fik lov til at sidde med ved retssagen, og fordi jeg fik lov til at snuse til den undersøgende metode i jagten på at finde ud af, hvordan hun havde brugt kommunerne i sin svindel undervejs. Jeg vil også se tilbage på dengang, fire kilder i det kommunale system skrev corona-dagbog til mig om de menneskelige perspektiver i den helt usædvanlige arbejdssituation, de stod i.

Jeg vil anbefale andre at søge praktik hos DK Medier, fordi man kan få lov til at afprøve virkelig meget af, mens man bliver bakket op af en fagligt stærk redaktion. Redaktionen vil dig det allerbedste som praktikant og går op i, at der er et godt socialt liv, og det er en selvfølge, at du lærer nogle gode mennesker at kende. Jeg vil anbefale at søge praktik hos DK Medier, fordi du simpelthen bare er godt klædt på, når du har været i praktik her.

Ronja Pilgaard, efterfølgende ansat hos DK Medier, nu hos Berlingske

Jeg fik ikke praktikplads i første omgang, og derfor gik jeg i nogle uger og overvejede, om jeg skulle tage et halvt års orlov, eller hvad der skulle ske, da Claus Theilgaard (ansvarshavende redaktør) ringede for at høre, om jeg ønskede en praktikplads hos DK Medier. Efter lidt overvejelsestid og en samtale, endte jeg med at takke ja til tilbuddet.

Højdepunktet i min praktiktid var, da jeg på Kommunen.dk lavede en historie om, at næsten ingen kommuner havde tilbud til børn med angst. Det på trods af at angst koster det danske samfund 9 milliarder kroner om året i afledte effekter, og at der findes løsninger på at gøre børn helt angstfrie, hvis bare de bliver behandlet i tiden. Historien og min case spredte sig til TV-avisen og fik både masser af opmærksomhed, og så ændrede den også praksis i flere kommuner. Derudover blev det en virkelig velfortalt artikel, som jeg stadig er rigtig stolt over at have lavet.

Jeg vil anbefale andre at søge praktik hos DK Medier, fordi man får en masse specialviden. Der er massiv mangel på fagjournalister ude i mediebranchen, og det er de færreste, der forstår den offentlige sektor til fingerspidserne, selvom staten poster milliarder af kroner i servicetilbud og drift. Men det forstår man, hvis man har været i praktik hos DK Medier.


Mød din praktikantvejleder

Emil Staulund Larsen, praktikantvejleder og journalist hos Kommunen.dk

Hej! Hvis du bliver praktikant hos DK Medier kommer det til at være mig, der bliver din praktikantvejleder hos os.

Jeg er 30 år og praktikantvejleder hos DK Medier og er uddannet journalist fra DMJX og har en Mundus Master fra Aarhus- og Amsterdam Universitet med fokus på international politik og medier.

Som praktikantvejleder går jeg op i, at du har det godt og udvikler dig både fagligt og personligt. Sammen vil vi lave lærings- og udviklingsplaner for dit praktikforløb som sikrer, at du får det optimale ud af din tid hos os. På redaktionen er der masser af kompetencer og erfaring at trække på uanset om du interesserer dig for økonomi, klima, portrætter eller graverjournalistik, så det er ikke kun mig, der kommer til at hjælpe med din udvikling og læring.

Du er altid velkommen til at skrive eller ringe til mig på 27632942, hvis du har spørgsmål, har lyst til at besøge os eller bare gerne vil vide mere.

Jeg glæder mig til at møde dig!

Emil Staulund Larsen