DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Wind Europe lancerer corona-vidensbank

Det europæiske sektorfællesskab lancerer vidensbank med information om coronas påvirkning af vindindustrien og energipolitik.
27. MAR 2020 11.31

Sektorfællesskabet og interesseorganisation Wind Europe har fredag lanceret en vidensbank, hvor organisationen samler alt den information, der er værd at vide for virksomheder i vindindustrien. 

Herunder vil Wind Europe blandt andet informere om, hvordan corona rammer forsyningskæder og eventuelle ændringer i nationale regeringers energistrategier, samt hvilke tiltag der bliver taget for at støtte industrien i den hårde tid.

- Covid-19 viser, hvor vigtigt det er at have pålidelig energiforsyning til vores samfund, og hvor vigitigt det er, at vi fortsætter vores arbejde, vedligeholdelse af eksisterende vindmølleparker og fortsætter produktionen, siger WindEuropes direktør, Giles Dickson. 

Indtil nu er 96 pct. af industriens fabrikker i Europa stadig i omdrejninger, mens en række produktioner i Italien og Spanien har måtte lukke ned. Det gælder blandt andet produktion for LM Wind Power og Siemens Gamesa, mens en Vestas produktion blev lukket ned midlertidigt efter protester fra de ansatte. 

- Hele den europæiske forsyningskæde er påvirket af restriktioner af den fri bevægelighed for varer og personer, mens der er store usikkerheder for energipolitikken og økonomien generelt, siger Giles Dickson.

- Vores vidensbank samler udviklinger for, hvordan Coved-19 rammer vindindustrien, og hvordan regeringerne reagerer på krisen, siger han. 

Vidensbanken vil løbende blive opdateret med hjælp fra den nationale organisationer.  

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet