DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Wind Denmark præsenterer 41 vækstinitiativer

Danmarks økonomi skal startes grønt op i forlængelse af coronakrisen. Det mener Wind Denmark, der har offentliggjort 41 grønne vækstinitiativer.
15. MAJ 2020 8.07

Wind Denmark har præsenteret 41 vækstinitiativer for finansminister Nicolai Wammen (S). De konkrette forslag skal stimulere den danske økonomi gennem grønne investeringer, som bidrager til 70 pct.-målet., og hjælpe økonomien på den anden side af den nuværende krise. 

De 41 initiativer er fordelt i 11 pakker, herunder en pakke for transport, varme, PtX, vindenergi m.v. 

- Kombinationen af jobskabelse, vækst og klimahensyn kan lade sig gøre, hvis politikerne vælger at prioritere at kickstarte samfundsøkonomien og privatforbruget med grønne initiativer, som eksempelvis her-og-nu reduktion af elafgiften eller tilskud til private, der vil udskifte deres gasfyr med en elbaseret løsning eller fremrykninger af investeringer i vedvarende energi, som vindmølleparker, udtaler administrerende direktør Jan Hylleberg. 

Rapporten med de 41 initiativer blev torsdag præsenteret for finansminsiteren, som sammen med klimaminister Dan Jørgensen (S) skal lede forhandlingerne for en klimahandlingsplan.

- Opgaven vi står overfor, med kickstarten af dansk økonomi og bekæmpe klimaforandringerne, er kæmpestor og der er brug for alle gode politiske kræfter og nytænkning til at komme i mål. Her skal vi gerne inden sommer ikke kun se resultaterne af de politiske forhandlinger om kickstarten af dansk økonomi, men vi skal som minimum også se konturerne af den endelige klimahandlingsplan, siger Jan Hylleberg. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet