DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Whitelee Wind Farm vinder #WindWorldCup

RenewableUK afholdte i sidste uge de britiske "verdensmesterskaber" for vindmølleparker, som bragte stor glæde og spænding på sociale medier.
30. NOV 2020 12.36

I anledning af UK Wind Week har RenewableUK forsøgt at sætte fokus på Storbritanniens vindmølleparker med et mesterskab for vindmølleparker. 

UK Wind Week Word Cup har i løbet af sidste uge sat vindmølleparker op overfor hinanden på Twitter i offentlige afstemninger. 

Ørsteds Hornsea One var med i kapløbet, men tabte i kvartfinalen til Rampion, som er Storbritanniens første havvindmøllepark på sydkysten, og som har et besøgscenter med interaktiv underholdning og undervisning tilknyttet. 

Rampion tabte dog efterfølgende i semifinalen til Whitelee, som består af 215 vindmøller og har en samlet kapacitet på 539 MW i Skotland. 

I finalen mødtes de to skotske vindmølleparker Whitelee Windfarm og Stronelairg. Stronelairg består af 66 stk. Vestas-vindmøller og vandt sin semifinale med 50,1 pct. af stemmerne over East Anglia One.

Der var altså masser af spænding på Twitter, hvor udviklerne ikke var bange for selv at blive involveret i afstemningerne og lagde ikke skjul på deres engagement. 

Finalen blev næsten ligeså tæt, hvor Whitelee vandt med 50,6 pct. af stemmerne. Næsten 2.500 personer stemte i finalen.

Whitelee Wind Farm har en stor fanskare, som sejren understreger. Vindmølleparken er blevet kaldt for den mest populære vindmøllepark på Instagram, hvor mange har taget lagt billeder op af sig selv, vindmøllerne og det skotske landskab.    

Tilmeld dig nyhedsbrevet