Welcon-chef: Større vindmøller kræver udbygning af vejen til Esbjerg

En udbygning af vejkorridoren mellem Give og Esbjerg er nødvendig infrastruktur for tårnproducenten, men en udbygning lader vente på sig.

Vindmøllesektionerne fra Welcon i Give er kæmpe, og de bliver tiltagene større, efterhånden som vindmøllerne bliver større og højere. Men vindmøllekorridoren til Esbjerg er ikke fulgt med tiden, og vejen kræver en udbygning for at give plads til transport af de større møller, som allerede er på vej.

Welcon er fulgt med tiden og er netop nu i gang med en udvidelse til 800 mio. kr., så fabrikken kan producere større vindmølletårne på et samlet virksomhedsareal på 450.000 kvm. Det svarer til populært sagt til cirka 68 fodboldbaner.

Welcons CEO, Jens Pedersen, levner da heller ingen tvivl om, at der er behov for handling med udvidelse af vejforbindelsen til Esbjerg. Det drejer sig ikke kun om Welcon. Området har flere firmaer i vindmøllebranchen, der er afhængige af en udbygget vejforbindelse til Esbjerg. 

- Hvis vores tårnproduktion skal være her i fremtiden, så er der behov for, at vejen bliver udbygget. Det er statens og kommunernes ansvar, at der er en infrastruktur, som gør, at vi kan have tårnproduktion her, siger Jens Pedersen, der skønner, at den samlede nødvendige udbygning koster i omegnen af 30 mio. kr.

- Vi er afhængige af, at der nu og i fremtiden er gode vejforbindelser til Esbjerg, så vi kan få vores produkter frem. Det sikrer danske arbejdspladser. Vi skal have vores politikere på banen, så den vigtige infrastruktur bliver sikret, siger Jens Pedersen.

Lige nu arbejder der 650 medarbejdere hos Welcon i Give.

Ingen fabriksflytning

Spekulationerne om, at Welcon eventuelt skulle flytte fabrikken til Esbjerg, maner Jens Pedersen i jorden. Det er der flere gode grunde til.

- Vi har snart cirka 100.000 kvm. under tag, og vores samlede fabriksareal er omkring 450.000 kvm. Sådan en fabrik ville koste mere end to mia. kr. at bygge. Og vi er meget glade for vores nuværende placering, hvor vi også har mulighed for at udvide i fremtiden, hvis det bliver nødvendigt, slår Jens Pedersen fast.

CEO Jens Pedersen ejer Welcon sammen med sin bror Carsten Pedersen, der er formand for bestyrelsen, og de er anden generation i familievirksomheden.