DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Vindmøllebestillinger i andet kvartal faldt med 45 pct.
Siemens Gamesa har ført an i et ellers skuffende andet kvartal for vindbranchen.
Foto: Siemens Gamesa

Vindmøllebestillinger i andet kvartal faldt med 45 pct.

En ny Wood Mackenzie analyse viser, at coronakrisen ramte vindmøllemarkedet hårdt i andet kvartal, selvom 2020 stadig tegner til at blive et godt år for branchen. Andet kvartal bød desuden på fremgang for offshore.
15. OKT 2020 13.56

Overalt i samfundet har coronakrisen sat sit aftryk på den ene eller den anden måde. For vindenergi har krisen skabt ny opmærksomhed, men krisen har også skabt masser af usikkerhed, hvilket kan ses på antallet af ordre i andet kvartal. 

Selvom der blev bestilt 17 GW vindenergi for godt 100 mia. kr. i andet kvartal, var det alligevel en nedgang på 45 pct. i forhold til samme periode 2019, viser en analyse af Wood Mackenzie. 

Siemens Gamesa førte an i andet kvartal, hvor havde et ordreindtag på 4,1 GW for onshore og offshore samlet. Vestas fulgte tæt efter, hvor Vestas' V150-4,2 vindmølle var kvartalets mest populære model. 

På trods af nedgangen, tegner 2020 stadig til at blive et godt år for branchen, som stadig ser ud til at slå 2016-2018, men altså ikke sidste års rekordår. 

Tal fra Windpower Intelligence viser, at det er en solid stigning i tredje kvartals ordre sammenlignet med 2019, hvor særligt september har stået stærkt. 

Det blev desuden til en fremgang på 40 pct. på ordre til offshore vindmøller, der i alt stod for 38 pct. af de samlede ordre. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet