DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Vindinstallationsfartøjer kan nu tilsluttes landstrøm i Esbjerg Havn
Siden januar har installationsskibene Sea Installer og Sea Challenger kunne slutte sig til et nyanlagt, mobilt landstrømsanlæg i Esbjerg Havn.
Foto: Esbjerg Havn

Vindinstallationsfartøjer kan nu tilsluttes landstrøm i Esbjerg Havn

De første installationsfartøjer fra offshore vind-industrien er kan nu blive tilkoblet nyt landstrømsanlæg på Esbjerg Havn. Det sikrer, at skibene kører på grøn strøm, når de er i havn.
12. FEB 2021 11.00

De store installationsfartøjer, som skal hjælpe med at opsætte vindmøller til havs, der skal sikre grøn energi til Danmark, behøver nu ikke længere selv at trække på sort energi, når de ligger i Esbjerg Havn. 

Siden januar har installationsskibene Sea Installer og Sea Challenger således kunne slutte sig til et nyanlagt, mobilt landstrømsanlæg i Esbjerg Havn.

De er dermed de første af de helt store skibe, der i stedet for at bruge sine egne diesel-generatorer får grøn strøm fra landstrømsanlæg i Esbjerg Havn. Det har indtil nu kun været muligt for mindre skibe at tilslutte sig anlægget. 

- Den miljømæssige gevinst ved tilslutningen til landstrøm er åbenlys. Derfor er vi meget begejstrede for at kunne tilslutte de helt store skibe og samtidig opleve en stigende interesse fra kunderne. Det bekræfter os i, at vi skal fortsætte det store arbejde og de store investeringer, vi lægger i den grønne omstilling på Esbjerg Havn, siger Jesper Bank, salgsdirektør på Esbjerg Havn.

Landstrømsanlæggene som Esbjerg Havn har opført kan være levere op til 10.000 kWh i døgnet. Esbjerg Havn har en aftale med energiselskabet Ørsted om certificeret grøn strøm, så landstrømsanlæggene på havnen bidrager til udvikling af havvindmøllestrøm i Danmark.

Brugen af landstrøm har flere fordele. Det vil blandt andet føre til en stor reduktion i udledningen af CO2, SoX og NoX sammenlignet med brug af dieselgeneratorer. Derudover vil brugen af landstrøm føre til en reduktion af støj fra skibene.

Esbjerg Havn har allerede nu planer om at opføre flere landstrømsanlæg på grund af stor efterspørgsel fra kunder. 

 amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet