DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Vindingeniører slår pjalterne sammen

Ingeniørhusene Biir, Blaaholm, Sonne og Eltronic Wind Solutions – samler sig under navnet Enabl. Selskabet vil have fokus på den globale vindindustri
5. MAR 2021 11.26

Fire velkendte ingeniørhuse inden for vindindustrien – Biir, Blaaholm, Sonne og Eltronic Wind Solutions – samler sig under navnet Enabl i et nyt ingeniørhus under Eltronic Group.

Eltronic Group har specialiseret sig i at opkøbe og udvikle små og mellemstore industrivirksomheder. Det har også været tilfældet med de virksomheder, som nu bliver samlet i Enabl.

Således blev ingeniørvirksomheden Sonne A/S købt i 2019, mens Blaaholm Hard Automation, der leverer tekniske løsninger til både land- og havvindindustrien, og konsulenthuset Biir A/S, som er specialiseret i rådgivningsydelser til vindindustrien, blev opkøbt Eltronic Group i 2020.

Med sammenlægningen af ingeniør- og konsulentvirksomhederne i Enabl konsoliderer Eltronic Group sine seneste investeringer i den fortsatte vækstrejse mod at positionere sig som en global spiller i vindindustrien.

Efter fusionen vil selskabet beskæftige 450 medarbejdere, der vil have fokus på at videns- og konsulentydelser til den globale vindindustri.

- Med fusionen fastholder vi vores fokus på kunderne i vindindustrien og fortsætter udviklingen af vores ydelser til kravene i markedet. Vi ser frem til fortsat at bidrage til den globale grønne omstilling sammen med vores kunder og med fokus på effektive og afprøvede processer. Vi er klar til at supportere et marked i udvikling, og vi forventer en årlig vækst på ca. 30 pct. over de kommende år, udtaler Thomas Hedegaard, tidligere CEO i Eltronic Wind Solutions og udnævnt CEO i Enabl.

Konsolideringstendensen er ikke ny i vindindustrien, som igennem de senere år har set en høj grad af opkøb og fusioner blandt virksomheder i leverandørkæden, der samler kræfterne for at kunne levere større, samlede løsninger til kunderne.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet