DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Vind- og brintorganisationer finder sammen i 'PtX-Alliancen'

Organisationerne Wind Denmark og Brintbranchen har indgået et strategisk samarbejde, der skal bidrage til at udbredelsen af Power-to-X i Danmark, og nedbryde regulatoriske barrierer.

De to organisationer Wind Denmark og Brintbranchen er gået sammen i et strategisk samarbejde, der skal styrke mulighederne for at omdanne grøn strøm fra vindmøller og solceller til at blive brugt til at producere brint og andre elbaserede brændstoffer (electrofuels) bl.a. gennem elektrolyse. 

PtX-Alliancen lanceres for begge foreningers medlemmer og officielt den 5. maj, og blandt alliancens fokusområder er at sikre en koordineret indsats og dialog i forhold til danske og europæiske myndigheder, skabe en langsigtet strategisk retning for sammenkoblingen af vindmøllestrøm og elektrolyse, samt at sikre, at der etableres nødvendige initiativer til at sikre en eksport af danske PtX-løsninger. 

- Etableringen af PtX-Alliancen skal ses i lyset af, at vi kun har skrabet overfladen i forhold til, hvor stort potentialet er for brug af strøm til at producere grønne brændstoffer. Hvis vi i Danmark skal blive førende inden for dette felt, og hjælpe den grønne omstilling herhjemme på vej og skabe et nyt eksporteventyr, så skal vi have gentænkt vores lovgivning, og det vil være hovedformålet i PtX-Alliancen, siger Jan Hylleberg, administrerende direktør i Wind Denmark. 

- Vi forventer, at efterspørgslen efter brint og andre elbaserede brændstoffer vil eksplodere i de kommende år og frem mod 2030, og derfor er det nu at vi skal rykke i Danmark, for at gribe de muligheder der er for at blive førende. Vi har i Danmark unikke muligheder for at producere meget grøn strøm, power, og rigtig mange virksomheder i Danmark, der allerede er i gang med at søsætte projekter der kan omdanne strømmen til X, supplerer Tejs Laustsen Jensen, direktør i Brintbranchen. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet