DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Vestas taber penge, men øger omsætning i andet kvartal
- Den globale pandemi og økonomiske nedgang vil fortsætte med at skabe usikkerhed i 2020, men vi har tillid til vores evne til at sikre forretningens fortsatte drift på tværs af hele værdikæden, siger CEO Henrik Andersen. 
Foto: Vestas

Vestas taber penge, men øger omsætning i andet kvartal

Vestas endte med et lille underskud i andet kvatal, men kan glæde sig over en rekordstør ordrebog, stigende omsætning og en voksende serviceforretning. Samtidig genindfører Vestas de samlede forventninger til 2020.
11. AUG 2020 8.29

Vestas har præsenteret kvartalsregnskab, hvor man på trods af 'udfordrende omstændigheder' har haft en stigning i omsætningen, men også en stigning i udgifterne, hvilket har ført til et underskud. 

Vestas' omsætning steg til godt 26,4 mia. kr., i andet kvartal, hvilket er en stigning på 67 pct. i forhold til samme periode sidste år.

Vestas oplevede dog også flere stigninger i udgifter, blandt andet ekstraordinære garantihensættelser på 1,3 mia. til defekte vinger, som har endt med at give Vestas et samlet underskud på 37 mio. kr. i andet kvartal. 

Der er dog positivt udsyn, da Vestas kunne melde om en rekordhøj ordrebeholdning på 4,1 GW til en samlet værdi på mere end 260 mia. kr., ligesom at Vestas service-forretning, som rundede 100 GW i sidste uge, voksede med 35 mia. kr.  

- Serviceforretningen fortsatte med at vokse med høje marginer i kvartalet og spillede en væsentlig rolle i at sikre en stabil og bæredygtig energiforsyning under nedlukningen af samfund verden over. Ekstraordinære garantihensættelser påvirkede vores EBIT-margin negativt i kvartalet, men den underliggende EBIT-margin på 5,9 pct. bekræfter, at vores eksekvering ellers har været god, hvorfor vi har tiltro til, at vores resultater vil forbedre sig resten af året, siger koncernchef & CEO Henrik Andersen. 

Står godt i sammenligning med konkurrenter

Regnskabet er samlet set en positiv nyhed, efter flere af Vestas' konkurrenter som Siemens Gamesa og GE Renewable Energy har præsentereret hårdt ramte kvartalsregnskaber.

Vestas har klaret sig bedre end forventet i det seneste kvartal, og man har derfor også valgt at genindføre årsforventninger, der tidligere var blevet aflyst. Dog er overskudsgraden nedjusteret til 5-7 pct. fra 7-9 pct. 

- Den globale pandemi og økonomiske nedgang vil fortsætte med at skabe usikkerhed i 2020, men vi har tillid til vores evne til at sikre forretningens fortsatte drift på tværs af hele værdikæden. Vi genintroducerer derfor helårsforventninger med en uforandret omsætning på EUR 14-15 mia., mens EBIT-marginen er opdateret til mellem 5 og 7 pct., siger Henrik Andersen. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet