DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Vestas overhalet af GE og Goldwind

I 2020 overhalede GE og Goldwind Vestas som de største vindmølleleverandører i verden, viser en analyse af BloombergNEF. Vestas står dog stadig stærkt med ordre i 34 forskellige lande.
11. MAR 2021 12.50

Efter fire år på toppen som den største leverandør af vindmøller må Vestas abdicere. Den danske vindmølleproducent blev således i 2020 overhalet af to konkurrenter i form af General Electric (GE) og Goldwind, der indtager første og andenpladsen i antallet af bestilte møller. Det viser tal fra analysefirmaet BloombergNEF

GE ligger helt i top med 13,5 GW bestilte møller i 2020. Firmaets topplacering er hjulpet på vej af en forøgelse i onshorekapacitet på 6,6 GW sammenlignet med året før.

Cirka 70 pct. af GE’s bestillinger kommer fra USA. Det er dog ikke sikkert, at virksomheden kan nå samme niveauer i 2021, vurderer BloombergNEF.

- GE og Goldwind har indtaget de øverste pladser i dette års rangering ved at fokusere på de største markeder. Det er ikke sikkert, at denne strategi vil være lige så frugtbar i 2021, da flere tilskudsordninger stopper i de områder, siger Isabelle Edwards, der er vindkonsulent hos BloombergNEF og forfatter til rapporten ’2020 Global Wind Turbine Market Shares,’ hun fortsætter:

- Vestas tager en mindre risiko ved at have modtaget ordrer på vindmøller fra 34 forskellige lande det seneste år, siger hun. 

I alt blev der ifølge BloobergNEFs opgørelse bestilt 96,3 GW vindmøllekapacitet i 2020. GE, Vestas, Goldwind og Envision stod for 51 pct. af kapaciteten. Disse producenter var de eneste, der modtog ordrer for over ti GW vindmøllekapacitet i 2020.

 amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet