DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Vestas køber Mitsubishi ud af MHI Vestas
MHI Vestas blev skabt som et joint venture mellem Vestas og Mitsubishi Heavy Industries, men nu ønsker Vestas at føre selskabet videre selv.
Foto: MHI Vestas

Vestas køber Mitsubishi ud af MHI Vestas

Vestas vil købe japanske Mitsubishi Heavy Industries (MHI) ud af det fælles joint venture MHI Vestas for 2,5 pct. af aktierne i Vestas.
29. OKT 2020 8.09

Vestas og Mitsubishi Heavy Industries (MHI) har styrket deres samarbejde i vedvarende energi, som betyder, at Vestas nu vil købe Mitsubishi ud af deres joint venture MHI Vestas. 

Vestas overtager MHI's 50 pct. andel i MHI Vestas, mens at MHI omvendt får 2,5 pct. af aktierne i Vestas til en værdi af godt 5,3 mia. kr.

Samtidig indtræder Kentaro Hosomi, CEO hos Energy Systems i MHI, i bestyrelsen hos Vestas. 

Handlen forventes at blive gennemført i fjerde kvartal 2020 eller i første kvartal 2021.

Dermed styrker Vestas sin satsning på havvind:

- Vestas er førende inden for landvind, men for at fremskynde energiomstillingen og nå vores mål, skal vi spille en større rolle inden for havvind, siger Henrik Andersen, bestyrelsesformand og CEO hos Vestas. 

MHI Vestas har i 2020 en forventet omsætning på 10,4 mia. kr. med en EBIT-margin på ca. 4 pct. 

MHI og Vestas har desuden planer om at etablere et nyt joint venture i Japan for salg af onshore og offshore vindmøller. 

- Vi er meget glade for at kunne udvide vores samarbejde og samarbejde med Vestas nu mere end nogensinde på baggrund af et stigende behov for renere og billigere energi på verdensplan. Vi vil fortsætte med at styrke forretningssamarbejdet ved at udnytte vores respektive styrker til at støtte væksten af ren energi rundt om i verden, især i Japan, udtaler Seiji Izumisawa, President and CEO of MHI.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet