DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Vestas fyringer rammer lidt færre end først udmeldt
Lidt færre medarbejdere bliver ramt af den fyringsrunde, som Vestas udmeldte i forbindelse med sammenlægning af MHI Vestas og Vestas.
Foto: Foto: MHI Vestas

Vestas' fyringer rammer lidt færre end først udmeldt

Vestas' fyringsrunde ovenpå sammenlægningen med MHI Vestas rammer ikke helt så mange, som først udmeldt.
1. FEB 2021 11.01

Vestas meldte 14. januar ud, at man ville fyre cirka 220 medarbejdere som følge af annekteringen af MHI-Vestas efter opkøbet i oktober. Af de 220 medarbejdere ville omkring 150-160 være danske medarbejdere hovedsageligt i Aarhus.

Helt så mange bliver dog ikke ramt. Ifølge Vestas' kommunikationschef Anders Riis er 124 medarbejdere blevet opsagt. Alle medarbejderne er funktionærer og afskedigelserne er fordelt på Vestas’ afdelinger i Midtjylland, Syddanmark, Sjælland og Hovedstaden.

- Antallet af afskedigede medarbejdere er færre end oprindeligt annonceret, da nogle medarbejdere har fået tilbudt stillinger andre steder i Vestas, enkelte selv har sagt op, mens enkelte har ønsket at gå på pension, oplyser Anders Riis i en mail til Metal Supply.

Chefer fortsætter i Vestas

Vestas annoncerede i slutningen af oktober, at de havde indgået en aftale med Mitsubishi Heavy Industries (MHI) om at overtage deres del af MHI Vestas for godt 5,3 mia. kr. som den del i Vestas' strategi om at styrke sit fokus på havvind. 

I den forbindelse skulle en række ledende skikkelser fra MHI Vestas integreres i Vestas. I forbindelse med salget af MHI Vestas stoppede Phillipe Kavafyan efter godt 2,5 år som CEO for MHI Vestas.

Philippe Kavafyans afløser, CEO i MHI Vestas Johnny Thomsen, bliver Group Senior Vice President og Head of Global Offshore Commercial i Vestas. Head of Global Offshore Service & Construction i MHI Vestas Flemming Ougaard bliver Senior Vice President og Head of Global Offshore Service & Construction i Vestas.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet