DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Vestas fyrer 450 medarbejdere i USA
Brighton Blades fabrikken i Colorado skal tage afsked med 280 medarbejdere i forbindelse med at fabrikkens vingeproduktion lukkes ned. I stedet vil fabrikken blive centrum for Vestas' 'Global Tooling’-forretning.
Foto: Vestas

Vestas fyrer 450 medarbejdere i USA

På grund af lavere efterspørgsel har Vestas valgt at afskedige 450 medarbejdere i USA. Vestas forventer dog, at 150 kan fortsætte i andre roller i virksomheden.

Vestas har onsdag meldt ud, at man vil fyre 450 medarbejdere i på tre forskellige fabrikker i Colorado i USA. Årsagen til fyringerne er lavere efterspørgsel.

Værst går det udover Brighton Blades fabrikken, der producerer vindmøllervinger, her bliver 280 afskediget, da Vestas vil stoppe produktionen af vinger på fabrikken. I stedet Vestas ønsker at samle vingeproduktionen på Windsor Blades fabrikken.

Brighton Blades fabrikken vil i stedet blive centrum for Vestas' 'Global Tooling’-forretning, som tidligere har ligget på seks mindre lokationer.

Årsagen til at man stopper med at producere vinger på Brighton Blades fabrikken er, at Vestas stopper med at producere V136 møllevinger, da efterspørgslen på denne type vinger er faldet. 

Udover fyringerne på Brighton Blades vil Vestas også tage afsked med cira 170 medarbejdere på Pueblo Towers og Brighton Nacelles fabrikkerne, der som navnene hentyder producerer henholdsbis vindmølletårne og naceller.

Vestas regner med, at cirka 150 af de 450 afskedigede medarbejdere kan fortsætte i andre grene af virksomheden, for eksempel er der fortsat vækst i servicegrenen af virksomheden.

- Vi har sat initiativer i værk for at sikre, at så mange som muligt af vores 450 kolleger fra fabrikkerne kan flyttes til andre dele af vores virksomhed, men vi bliver desværre stadig nødt til at tage afsked med nogen, siger Tommy Rahbek Nielsen, Vestas Chief Operating Officer.

Efter fyringerne vil Vestas have cirka 4.500 ansatte i USA. 

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet