DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Verdensorganisation spår seks procents fald i CO2-udledning

Den globale coronapandemi vil formentlige reducere udledningen af CO2 med seks pct. i 2020.
23. APR 2020 11.29
TEMA: Corona

Den globale coronapandemi vil formentlige reducere udledningen af CO2 med seks pct. i 2020. Sådan lyder vurderingen fra Verdens Meteorologiske Organisation (WMO) onsdag.

Det vil i givet fald være det største årlige fald i den globale CO2-udledning siden Anden Verdenskrig. WMO advarer dog imod at glemme klimadagsordenen under pandemien.

- Covid-19 vil formentlig resultere i en midlertidig reduktion i udledningen af drivhusgasser, men det skal ikke erstatte bæredygtig klimahandling, siger WMO's generalsekretær, Petteri Taalas, i en skriftlig udtalelse.

- Vi skal vise den samme beslutsomhed og fælles front mod klimaforandringer, som vi har vist mod Covid-19.

Meddelelsen kommer på 50-årsdagen for Jordens Dag. WMO frygter, at CO2-udledningen vil stige markant, når pandemien er overstået, og verdens lande skal indhente det tabte fra krisetiden.

Derfor opfordrer organisationen verdens regeringer til at integrere klimatiltag i de hjælpepakker, der skal bane vejen for fornyet økonomisk vækst.

Hvis ikke det lykkes at bremse klimaforandringerne, vil de true befolkninger, økosystemer og økonomier i de næste århundreder, understreger WMO.

Ritzau

Tilmeld dig nyhedsbrevet