DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Verdens mest kraftfulde flydende tidevandsturbine søsat
Orbital O2 er 72 meter lang og vejer 680 tons og er med en effekt på 2 MW verdens mest kraftfulde flydende tidevandsturbine.
Foto: Orbital Marine Power

Verdens mest kraftfulde flydende tidevandsturbine søsat

Orbital Marine Power har lanceret sit Orbital O2-anlæg og som for nyligt blev udskibet til Orkney. Tidevandsturbinen på 2 MW er verdens største af sin slags og vejer 680 tons.
27. APR 2021 10.55

Orbital O2 ligner ved første øjekast en krydsning mellem en ubud og et rumskib, men Orbital Marine Powers nye maskine er i stedet verdens mest kraftfulde flydende tidevandsturbine. 

Tidevandsturbinen er 72 meter lang og vejer 680 tons. Den lange rør-formet krop har to vinger, hvor to turbiner sidder for enden, og som har en 2 MW kapacitet. Vingerne kan desuden bevæge sig op til havoverfladen, hvis det eksempelvis skal være nødvendigt at udføre reperationer på turbinerne. 

Orbital O2-anlægget er blevet samlet over de seneste 18 måneder, hvorfra turbinen blev udskibet i sidste uge. Med hjælp af en fire slæbetove, der hver især kan trække 50 dobbeltdækkerbusser.

Orbital O2 ankom i weekenden til Orkney nord for Skotland, hvor turbinen skal ligge. Turbinen er koblet til et undersøisk kabel, der skal føre elektriciteten i land. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet