DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Vattenfall vil opføre 33 vindmøller i Tønder Kommune

Ansøgningsfristen for projekter med vedvarende i Tønder er netop udløbet. Mest markant byder Vattenfall sig til med 33 vindmøller med en effekt på i alt 209 MW.
3. DEC 2020 12.32

Kommunalbestyrelsen i Tønder skal tage stilling til alt 16 projekter om vedvarende energi, som forskellige ansøgere har budt ind med. Ansøgningerne fordeler sig mellem sol- og vindenergiprojekter.

Mest markant på vindsiden er Vattenfall, der har budt ind med to projekter. Vattenfall ønsker at opsætte 18 stk. 155 meter høje møller i Haved med en samlet effekt på 108 MW og 15 stk. 155 meter høje møller på Rejsby Hede, der skal producere 101 MW.

I alt er der blevet budt ind med ni vindmølleprojekter i Tønder Kommune. Heriblandt har Eurowind ansøgt om at bygge et hybridanlæg med både solceller og vindmøller.

De mange projektet vil blive gennemgået og vurderet af kommunalbestyrelsen i februar.

- Vi er alle opmærksomme på i Kommunalbestyrelsen, at projekter med vedvarende energi er noget der deler vandene, og derfor er det vigtigt, at vi får sat os sammen og kigget hver enkelt ansøgning grundigt igennem, fortæller Bo Jessen (V), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet