DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Vattenfall vender underskud i tredje kvartal
Vattenfall åbnede i tredje kvartal Hollands største vindmøllepark på land Ariane Wind Farm på 301 MW.
Foto: Vattenfall

Vattenfall vender underskud i tredje kvartal

Trods en turbolent tid, ser Vattenfalls afgående CEO positive udviklinger. Et overskud i tredje kvartal vender det foreløbige årsresultat til sorte tal.
27. OKT 2020 12.52

Vattenfall har præsenteret et tredje kvartalsregnskab, som vender der foreløbige årsresultat fra røde til sorte tal. Der er altså positive tendenser, trods en turbolent tid, konkluderer afgående CEO Magnus Hall.

I tredje kvartal har Vattenfall holdt næsten den samme omsætning og faldt med 1,6 pct., mens overskuddet er nede med 47 pct. sammenlignet med samme periode året forinden. 

Ikke desto mindre har tredje kvartals overskud på godt 2,6 mia. kr. sendt det foreløbige årsresultat tilbage i sorte tal, hvor Vattenfall har noteret sig et overskud på 1,4 mia. kr. for årets første tre kvartaler. 

Der er dog lang vej op til sidste års overskud, hvor Vattenfall havde noteret sig et overskud på 10,4 mia. kr. i samme periode sidste år.

Omsætningen for de første tre kvartaler i 2020 ligger tæt på niveauet fra 2019, hvor omsætningen er faldet med godt fire pct. 

Det lavere overskud kommer særligt på bagkant af en række store nedskrivninger på kulkraftværker, der har kostet mere end syv mia. kr., mens markedet har været presset af lave elpriser. 

Derudover har Vattenfall kunne glæde sig over, at man har klippet den røde snor til den største hollandske vindmøllepark på land med Princess Ariane Wind Farm på 301 MW. 

Anna Borg erstatter Magnus Hall som CEO per 1. november. 

esl

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet