DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Vattenfall vælger Hvide Sande som servicehavn til Vesterhav Nord og Syd
Når Vesterhav Syd og Vesterhav Nord står værdig, vil Hvide Sande Havn servicere i alt 90 havvindmøller og en elproduktion svarende til elforbruget i ca. 800.000 danske husstande.
Foto: Hvide Sande Havn

Vattenfall vælger Hvide Sande som servicehavn til Vesterhav Nord og Syd

Vattenfall fortsætter det gode samarbejde med Hvide Sande Havn fra Horns Rev 3 og udpeger havnen til servicehavn for de to kommende havvindmøllerparker, Vesterhav Nord og Vesterhav Syd.
14. APR 2021 11.06

I 2019 blev Hvide Sande Havn udpeget som servicehavn for Vattenfalls Horns Rev 3-havvindmøllepark. Det samarbejde har tilsyneladende været godt for begge parter, da Vattenfall nu igen peger på Hvide Sande Havn som servicehavn for de to kommende Vesterhav-projekter. 

- Først og fremmest er placeringen af havnen vigtig, og her ligger Hvide Sande rigtig godt til at kunne servicere Vesterhav Syd og Nord. Derudover har vi kigget efter en blivende, fleksibel samarbejdspartner, som kan være en aktiv medspiller i mange år frem. Det har vi fundet i Hvide Sande Havn, siger Kristian Sorgenfri Jensen, Project Director for Operation and Maintenance, Offshore Wind hos Vattenfall.

Vattenfall kommer til at designe og udvikle nye faciliteter på havnen til driftskontor- og lageropbevaring, og forventningen er, at den nye hub på flere måder kommer til at bidrage positivt til byen.

- Vi forventer i alt at beskæftige omkring 50 medarbejdere i de nye faciliteter i Hvide Sande. Heraf kommer cirka halvdelen fra Vesterhav Syd og Nord. Vi har oplevet en stor samarbejdsvilje og engagement lokalt, og det er et godt eksempel på, hvordan investering i en fossilfri fremtid i høj grad kan gøre en meget konkret forskel i et lokalsamfund, siger Kristian Sorgenfri Jensen.

Med Vesthav Nord, Vesterhav Syd og Horns Rev 3 i bogen, vil Hvide Sande Havn servicere i alt 90 havvindmøller og en fossilfri elproduktion svarende til elforbruget i ca. 800.000 danske husstande.

Vesterhav Syd og Nord forventes at være i drift ved udgangen af 2023.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet