DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Vattenfall trodser corona med overskud
Foto: Vattenfall

Vattenfall trodser corona med overskud

Trods et udfordrende kvartal med lave elpriser og en global pandemi, er Vattenfall kommet gennem årets første kvartal med et voksende overskud.
29. APR 2020 14.57

Trods et udfordrende kvartal, der har været præget af coronakrisen, har Vattenfall klaret sig godt igennem med et voksende overskud, oplyser Vattenfall på sin hjemmeside. 

For årets første kvartal havde Vattenfall en lille fald i nettosalg på tre pct., mens det samlede overskud voksede med syv pct., og var i alt på 4,8 mia. kr. 

Overskudet kommer trods et udfordrende kvartal, der udover at have været præget af coronasituationen har været præget af en mild vinter og gode vindforhold, der har været med til at presse elpriserne ned. 

Ikke desto mindre har Vattenfall oplevet en vækst i sine salg, som er vokset med godt 400 mio. kr. til i alt 700 mio. kr. for kvartalet. 

Derudover har Vattenfall oplevet en solid profit på sine vindmølleparker, hvor blandt andet har fået koblet Horns Rev 3 til sammenlignet med første kvartal 2019. Her har Vattenfall noteret sig et overskud på godt 1,5 mia. kr., hvilket er godt 500 mio. kr. mere end året forinden. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet