DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Vattenfall kommer ud af halvår med stort overskud

Svenske Vattenfall kunne tirsdag fremlægge et overskud for første halvår af 2021 på 23,6 mia. svenske kr. (17,1 mia. kr.). Andet kvartal isoloeret bød på et overskud på 13,2 mia. svenske kr. (9,56 mia. kr.)
20. JUL 2021 15.42

Milliarderne ruller ind i 2021 i den svenske energikoncern Vattenfall. Ovenpå et svært 2021 kan selskabet således præsentere et overskud på 23,6 mia. svenske kr. (17,1 mia. DKK) for halvåret og 13,2 mia svenske kr. (9,56 mia. DKK) for andet kvartal. Regnskabet skal ses ift. et underskud i andet kvartal i 2020 på 8,5 mia. svenske kr. (6,2 mia. DKK). 

- Vattenfall rapporterer et stærkt resultat for første halvår, med højere bidrag fra både produktion og salg af el og varme. Der er indgået strategiske aftaler, hvor vi samarbejder med partnere om at fremme energiomlægningen, siger Anna Borg, der er administrerende direktør hos Vattenfall. 

Store engangsindtægter

Andet kvartal har budt på flere gode nyheder for Vattenfall. Høje elpriser har påvirket regnskabet positivt, derudover er der kommet flere større engangsindtægter. Det gælder blandt andet en aftale om at frasælge 49,5 pct. af havvindmølleparken Hollandse Kust Zuid.

Derudover har det tyske parlament godkendt en kompensation for lukningen af flere af Vattenfalls kernekraftværker, hvilket påvirker resultatet for andet kvartal med 11,1 mia. svenske kroner.

Pengene fra den tyske kompensationsordning vil dog først blive udbetalt i fjerde kvartal, men er bogført i andet kvartal. Med kompensationen undgår Vattenfall en tur i retten.

- Vi kan langt om længe lægge en række prioriterede juridiske sager bag os og i stedet se fremad med fokus på vores kerneforretninger og vores kunder, siger Anna Borg.

Flere engangsindtægter venter i næste kvartal

Men udover engangsindtægterne har andet kvartal generelt været en succes for Vattenfall. Nettoomsætningen er således steget med 10 pct. til 34,6 mia. svenske kr. (25 mia. DKK) Det underliggende driftsresultat lød på 5,3 mia. svenske kr. (3,8 mia. DKK) mod 2,8 mia. sidste år (to mia. DKK). 

Store engangsindtægter kommer der flere af i næste kvartal. Vattenfall har således d. 1. juli afsluttet salg af eldistributionsforretningen Stromnetz Berlin til delstaten Berlin.

Købsprisen lyder på 2,1 mia. euro (15,6 mia. DKK), og transaktionen kommer til at påvirke resultaterne i tredje kvartal.

amp

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet