DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Vattenfall dropper nye onshore-projekter i Danmark
Vattenfall vil øge sit fokus på det svenske marked for landvind, hvor man eksempelvis har opsat Stor-Rotliden i Åsele. I februar fik Sverige Europas største onshore vindmøllepark. 
Foto: Vattenfall

Vattenfall dropper nye onshore-projekter i Danmark

Vattenfall trækker sig fra at bygge nye projekter på land i Danmark og vil i stedet øge fokus på det svenske marked. Vattenfall afviser, at det skyldes modstand mod enkelte projekter i Danmark.
1. MAR 2021 15.51

Vattenfall er en af de førende ejere og udvikler af vindmølleparker i Danmark, men fremover vil Vattenfall ikke være ophavsmand bag nye vindmølleprojekter på land i Danmark, oplyser det svenske energiselskab. 

- Vi kommer ikke til at initiere nye projekter for landvind i Danmark. Vi har allerede mange projekter i gang, som vi fortsat vil være engageret i, men det bliver ikke Vattenfall, der kommer til at starte nye projekter, siger pressechef Esben Baltzer Nielsen. 

Vattenfall vil fortsat være involveret i det danske offshore-marked, mens man ligeledes vil holde fast i eksisterende projekter. 

- Det er en rent strategisk portfolio-beslutning, siger Esben Baltzer Nielsen. 

Vattenfall vil i stedet øge sit fokus på det svenske onshore-marked, hvor selskabet ser et større langsigtede markedspotentiale.

I sidste måned fik Sverige Europas største onshore vindmøllepark, og Vattenfall ser et stort potentiale for udvikling af flere nye og større projekter for landvind i Sverige sammenlignet med Danmark. 

På trods af at en række af Vattenfalls landvindsprojekter har været i modvind i Danmark, handler beslutningen om ikke at sætte gang i nye projekter med landvind i Danmark ikke så meget om Danmark, men om et strategiskifte. 

- Det er ikke fordi, at Danmark stikker ud på det her område, eller at det er nogle isolerede eksempler, siger Esben Baltzer Nielsen. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet