DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Vattenfall vil øge sit fokus på det svenske marked for landvind, hvor man eksempelvis har opsat Stor-Rotliden i Åsele. I februar fik Sverige Europas største onshore vindmøllepark. 
Foto: Vattenfall

Vattenfall dropper nye onshore-projekter i Danmark

Vattenfall trækker sig fra at bygge nye projekter på land i Danmark og vil i stedet øge fokus på det svenske marked. Vattenfall afviser, at det skyldes modstand mod enkelte projekter i Danmark.
1. MAR 2021 15.51

Vattenfall er en af de førende ejere og udvikler af vindmølleparker i Danmark, men fremover vil Vattenfall ikke være ophavsmand bag nye vindmølleprojekter på land i Danmark, oplyser det svenske energiselskab. 

- Vi kommer ikke til at initiere nye projekter for landvind i Danmark. Vi har allerede mange projekter i gang, som vi fortsat vil være engageret i, men det bliver ikke Vattenfall, der kommer til at starte nye projekter, siger pressechef Esben Baltzer Nielsen. 

Vattenfall vil fortsat være involveret i det danske offshore-marked, mens man ligeledes vil holde fast i eksisterende projekter. 

- Det er en rent strategisk portfolio-beslutning, siger Esben Baltzer Nielsen. 

Vattenfall vil i stedet øge sit fokus på det svenske onshore-marked, hvor selskabet ser et større langsigtede markedspotentiale.

I sidste måned fik Sverige Europas største onshore vindmøllepark, og Vattenfall ser et stort potentiale for udvikling af flere nye og større projekter for landvind i Sverige sammenlignet med Danmark. 

På trods af at en række af Vattenfalls landvindsprojekter har været i modvind i Danmark, handler beslutningen om ikke at sætte gang i nye projekter med landvind i Danmark ikke så meget om Danmark, men om et strategiskifte. 

- Det er ikke fordi, at Danmark stikker ud på det her område, eller at det er nogle isolerede eksempler, siger Esben Baltzer Nielsen. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet