Vattenfall bliver majoritetsejer af havvindprojekt lige uden for dansk farvand
Posidon er placeret cirka 30 kilometer fra Skagen.
Foto: Vattenfall

Vattenfall bliver majoritetsejer af havvindprojekt lige uden for dansk farvand

Vattenfall køber aktiemajoriteten i to havvindprojekter ud for Gøteborgs kyst. Det ene projekt er placeret tæt ved dansk farvand.
20. JUN 2022 13.37

Den svenske energivirksomhed Vattenfall er blevet enige med vindkraftselskabet Zephyr om at købe aktiemajoriteten af de to vindmølleprojekter Vidar og Poseidon, der ligger mellem 25 og 27 kilometer ud for den svenske vestkyst, nord for Gøteborg, mens det ene projekt Poseidon er placeret blot cirka 30 km fra Grenen i Skagen. 

Efter opkøbet vil Vattenfalls ejerandel udgøre 85 pct. Det er fortsat Zephyr, der ejer de resterende 15 pct. af projekterne, der er i deres tidlige faser, og fortsat skal videreudvikles og opnå de nødvendige tilladelser, oplyser Vattenfall i en pressemeddelelse.. 

Det er store projekter, der er tale om. De to vindmølleparker forventes således at få en samlet kapacitet på 2,8 GW, hvis de realiseres. 

- Disse to projekter vil tilføje en betydelig mængde omkostningseffektiv fossilfri elektricitet i et område med stor efterspørgsel. De vil også understøtte vores udvikling af den vigtige flydende teknologi, som forventes at reducere miljøbelastningen fra vindmølleparker samt muliggøre offshore energiproduktion på steder længere væk fra kysten, siger Helene Biström, der er chef for forretningsområdet 'Vind' hos Vattenfall. 

Prisen for handlen er ikke oplyst af Vattenfall.

amp