Vækst i vindmarkedet sikrer Esvagt overskud
Travlhed især i havvindbranchen sikrer Esvagt fremgang.
Foto: Esvagt

Vækst i vindmarkedet sikrer Esvagt overskud

Rederiet oplevede en omsætningsfremgang på ca. 10 pct. og landede et overskud på 151 mio. kr.
17. MAJ 2022 12.12

Et år med især god vækst på det europæiske havvindmarked har ført gode resultater med sig for det esbjergbaserede Esvagt. Rederiet har således formået at levere fremgang på  både top- og bundlinje i 2021, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Omsætningen landede således på 1,1 mia. kr., hvilket svarer til en fremgang på ca. 10 pct. ift 2020. Årets resultat endte med et overskud på 151 mio. kr., hvilket CFO i Esvagt, Sisse Mai, beskriver som 'tilfredsstillende'.

- 2021 bød på en stor variation af udfordringer, hvor Covid-19 stadig påvirkede meget, men på trods fik vi navigeret tilfredsstillende. Vi greb mulighederne og tilpassede os de forandringer, der kom, og kan på den baggrund se positivt tilbage på 2021, siger hun. 

Flere skibe tilført flåden

I 2021 udbyggede Esvagt sin position som markedsleder på offshore vind med leveringen af yderligere to nybyggede SOV’er, ’Esvagt Alba’ og ’Esvagt Havelok’ for Vestas i hhv. Belgien og England.

Ligeledes betød en omfattende kontrakt med TotalEnergies på dansk sektor, at Esvagt kunne føje Multipurpose ERRV-skibene ’Esvagt Leah’ og ’Esvagt Heidi’ til flåden. 

Det har ført til at nedskrivningen af ERRV-segmentet, som blev indregnet i 2020, er blevet tilbageført i 2021 og har derved bidraget positivt til årsresultatet for 2021.

Forventningerne til det kommende år er ligeledes positive. Helårseffekt fra de nytilkomne skibe kombineret med et stærkt olie- og gasmarkedet forventes at sikre Esvagt et yderligt løft i både omsætning samt EBITDA for 2022.

amp