DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
USA topper ny liste over attraktive markeder at investere i
USA har et kæmpe potentiale for en lang række bæredygtige energiformer. Her er det Vestas, der udnytter gunstige vindforhold ved South Plains, Texas.
Foto: Vestas

Bæredygtig energi:
USA topper ny liste over attraktive markeder at investere i

USA topper ny liste over de mest attraktive markeder for bæredygtig energi for første gang siden 2016, efter at have overhalet Kina. Danmark går en enkelt plads frem som nummer otte.
25. MAJ 2020 11.42

USA er verdens mest attraktive marked for investeringer i bæredygtig energi, viser en ny rapport og rangliste af konsulentvirksomheden Ernst & Young. 

Det er første gang siden 2016, at USA topper listen, hvor de nu har overhalet Kina øverst på listen. Det er blandt andet et resultat af at række stater i USA ønsker at investere stort i offshore vind, mens at Kinas vækst i bæredygtig energi har mistet farten. 

Danmark går en enkelt plads frem på listen som nummer otte, efter at Japan faldt to pladser tilbage til en placering som nummer ti. Danmark scorer generelt højt på tværs af det bæredygtig spektrum, viser det såkaldte recai-indeks (Renewable Renergy Country Attractiveness Index).

Top ti består derudover af Frankrig, Australien, Tyskland og Storbritannien, der alle er gået én plads frem, Indien, der er faldet fire pladser til nummer syv, efter en række forsinkelser i bæredygtige projekter og målsætninger, samt Holland, der også er gået en enkelt plads frem. 

Sverige er nummer 22 på listen, mens Norge er 26. 

Indekset er opgjort på baggrund af en række faktorer, der både tager hensyn til de pågældende energimarkeder, politiske målsætninger og stabilitet, teknologiske fremskridt, samt geografiske muligheder og udfordringer.

esl 

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet