DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
USA giver endeligt grønt lys til Vineyard Wind
Havvindparken Vineyard Wind skal opføres 24 kilometer sydvest for øen Martha's Vineyard (foto) i Massachusetts. Projektet har tirsdag fået den endelige godkendelse fra føderale myndigheder.
Foto: Elise Amendola, Ritzau Scanpix

USA giver endeligt grønt lys til Vineyard Wind

Godkendelsen af CIP's havvindmøllepark ud for USA's østkyst er startskuddet til en helt ny industri, siger dansk topchef.
12. MAJ 2021 8.11

USA's første havvindmøllepark i stor skala har fået endelig godkendelse af føderale myndigheder. Vineyard Wind skal opføres i Atlanterhavet ud for kysten i Massachusetts og ventes at blive sat i drift i 2023 og vil have en effekt på 800 MW. 

Det amerikanske indenrigsministerium meddelte i marts ifølge Bloomberg News, at det havde færdiggjort de miljømæssige undersøgelser, og at projektet potentielt kunne blive godkendt snart.

Projektet ud for Massachusetts til 17,2 mia. kr. er et joint venture mellem danske Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) og Avangrid Renewables.

Vineyard Wind skal opføres omkring 24 kilometer fra land og forventes at kunne forsyne i alt 400.000 husstande med strøm.

- Det drejer sig ikke om starten på et enkelt projekt, men om lanceringen af en ny industri, udtaler Vineyard Winds danske topchef, Lars T. Pedersen, i en pressemeddelelse.

Godkendelsen af projektet harmonerer med de ambitioner, USA's præsident, Joe Biden, har for vedvarende energi fra vindmøller Biden har et mål om, at USA inden 2030 skal have vindparker til havs med en samlet kapacitet på 30 GW.

Ifølge en pressemeddelelse fra Det Hvide Hus i marts vil udbygningen ikke alene gavne klimaet, men også skabe "titusindvis af nye og velbetalte job".

Vindparker langs den amerikanske østkyst spiller en vigtig rolle i at få opfyldt den målsætning.

- Det har været en lang rejse at komme til dette punkt, men endelig er vi nået til vejs ende i processen med det stærkest mulige projekt. Jeg vil gerne takke Biden-administrationen, siger Lars T. Pedersen i pressemeddelelsen.

Ritzau

Tilmeld dig nyhedsbrevet