DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

TSO'er styrker samarbejdet om elnet i Østersøen med ny aftale

TSO'erne i Østersøregionen har aftalt at begynde forberedelserne til etablering af et samarbejde om et elnet i Østersøen.
17. DEC 2020 15.29

TSO'erne i Østersøregionen, der har ansvaret for at vedligeholde og udvikle transmissionssystemerne, har torsdag aftalt at begynde forberedelserne til etablering af et samarbejde om et elnet i Østersøen.

TSO'erne mener, at Østersøregionen har potentiale til at bidrage væsentligt til de grønne energipolitiske mål ved at udbygge havvind og eltransmission på tværs af landegrænser. Et offshore elnet vil være en del af løsningen til at udnytte potentialet

Formålet med samarbejdsaftalen med titlen “Baltic Offshore Grid Initiative” er at udvikle fælles planlægningsprincipper for offshore elnet i Østersøen.

En undersøgelse af samarbejde om havvind i Østersøen lavet af Baltic Energy Market Interconnection Plan (BEMIP), et samarbejde mellem landene omkring Østersøen om at udvikle el- og gasmarkeder i regionen, viser, at potentialet i Østersøen overstiger 90 GW. Den samlede, potentielle mængde energi, der kan produceres, er 325 TWh/år.

Følgende TSO'er har meldt ud, at de har til hensigt at underskrive samarbejdsaftalen “Baltic Offshore Grid Initiative”: Fingrid fra Finland, Svenska kraftnät fra Sverige, Energinet fra Danmark, 50Hertz fra Tyskland, Elering fra Estland, AST fra Letland og Litgrid AB fra Litauen.  Statnett fra Norge deltager i en observerende rolle.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet