DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Total vil udvikle fem flydende havvindmølleparker i Sydkorea

Total går sammen med Macquaries Green Investment Group om at udvikle flydende havvindmølleparker i Sydkorea, som tilsammen skal have en kapacitet på mere end 2 GW.
1. SEP 2020 14.24

Total fortsætter sine investeringer i vedvarende energiformer, hvor selskabet nu indgår i et samarbejde med Macquaries Green Investment Group (GIG) om at udvikle fem store flydende havvindmølleparker i Sydkorea.

Det oplyser Total på sin hjemmeside.

De fem projeketer kommer efter planen til at have en samlet kapacitet på mere end 2 GW. Tre af projekter skal opføres ud for Ulsan-regionen i det sydøstlige Sydkorea, der til sammen skal have en kapacitet på 1,5 GW. De resterende to projekter skal opføres ud for South Jeolla-provinsen ved den sydlige spids af landet.  

Total og GIG håber, at man kan begynde konstruktionen af det første projekt på 500 MW inden udgangen af 2023.  

- Vores indtræden på markedet for flydende offshorevind i Sydkorea flugter med vores strategi om at skabe profitabel vedvarende energi verden over og bidrage til vores net-zero ambition, siger Patrick Pouyanné, direktør for Total. 

Sydkorea lancerede tidligere i sommeren sin egen 'Green New Deal', hvori Sydkorea understregede sin ambition for at udvikle mere vedvarende energi. I 2030 skal vedvarende energi udgøre 20 pct. af det samlende energimiks, hvilket blandt andet vil kræve 12 GW offshorevind. 

Total er allerede i år begyndt at investere i en række flydende havvindmølle-projekter, som både kan stå på egen hånd, men som også vil potentielt kunne kobles til boreplatforme for at sikre grøn energi til offshore-operationerne. 

GIG har også investeret i en række vedvarende energiprojekter, og er involveret i 16 havvind-projekter, der har en samlet kapacitet på næsten 5,5 GW. Derudover har GIG 25 GW i pipelone, inklusiv 4,5 GW offshore vindenergi i Asien. 

Partnerskabet mellem Total og GIG går officielt igennem i løbet af efteråret i år. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet