DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Tidsplanen for Hesselø fremrykkes
Hesselø skal huse den kommende havvindmøllepark 'park 2' på 1 GW, som nu bliver fremrykket fra 2028 til 2027.
Foto: Knud Erik Christensen, Colourbox, Energinet

Tidsplanen for Hesselø fremrykkes

Havvindmølleparken 'Park 2' ved Hesselø fremrykkes fra 2028 til 2027.
3. JUL 2020 9.12

Tidsplanen for den kommende havvindmøllepark 'park 2' ved Hesselø er blevet fremrykket, skriver Energistyrelsen på sin hjemmeside. 

Det sker efter at Energinet har modtaget pålæg om at igangsætte forundersøgelser vedrørende havvindmølleparken og nettilslutningspunkt på land.

Det er desuden forventet, at forundersøgelserne nu kan gennemføres på kortere tid, hvilket kan lade sig gøre på grund af det mildere vejr i Kattegat i vinterhalvåret sammenlignet med Nordsøen og Østersøen. 

Hesselø bliver dermed fremrykket fra 2028 til 2027, og det ser derfor ud til at Hesselø bliver færdiggjort samtidig med Thor Havvindmøllepark, som tidligere har været ramt af forsinkelser. 

Energistyrelsen skriver desuden, at havvindmølleparken planlægges udbudt, så at koncessionsvinder får mulighed for at opsætte mere end 1 GW kapacitet, der kan leveres til elnettet, hvormed man kan sikre et mere kontinuerligt flow af strøm fra parken og ind mod land. Det er dog op til udvikleren at vælge. 

Da det kom frem, at Thor Vindmøllepark ville blive forsinket med et år, vurderede Wind Denmark, at man gik glip af CO2-besparelser svarende til udledningen af en mio. dieselbiler. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet