DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Sydkoreanske Ulsan optaget i WECP med hjælp fra Esbjerg
Borgmester Jesper Frost Rasmussen var i foråret 2019 på besøg i sydkoreanske Ulsan. Det besøg skabte gode relationer, der nu hjælper til at Ulsan bliver del af WECP-sammenslutningen.
Foto: Esbjerg Kommune

Sydkoreanske Ulsan optaget i WECP med hjælp fra Esbjerg

World Energy Cities Partnership med Esbjerg i spidsen har inviteret sydkoreanske Ulsan med i fællesskabet. Dermed styrkes relationen mellem Danmark og Sydkorea.
11. NOV 2020 9.01

Esbjerg og borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) har haft en markant finger med i spillet, da sammenslutningen for verdens energibyer World Energy Cities Partnership har fået sydkoreanske Ulsan med i forsamlingen. 

Borgmester Jesper Frost Rasmussen deltog i en erhvervsdelegation, som var sendt til Sydkorea. Esbjerg og Ulsan underskrev allerede i foråret 2019 en samarbejdsaftale om udviklingen af offshore vindenergi. 

- At Ulsan nu sidder med omkring bordet i WECP, skyldes de relationer, som vi har skabt, siger Jesper Frost Rasmussen.

Ulsan har tidligere fungeret som et center for skibsbygning i Sydkorea, men byen satser nu på at blive det nationale centrum for offshore vind.

- Forbindelserne til de udenlandske energibyer, som også begynder at interessere sig for at etablere offshore vind, skal gerne munde ud i at der skabes kontakter til danske virksomheder, der kan eksportere netop det, som udlandet efterspørger i forhold til vindenergi, tilføjer Jesper Frost Rasmussen.

Ulsan har hidtil haft status som observatør. Derudover tæller World Energy Cities Partnership blandt andre Houston, Aberdeen, Stavanger og altså Esbjerg, hvor Jesper Frost Rasmussen er vicepræsident. 

- Størrelsesmæssigt er nogle af de andre byer i en helt anden liga, men når det handler om bæredygtige energiformer, så kigger de mod Esbjerg for at skabe en udvikling, hvor de fossile brændstoffer erstattes af grønnere løsninger, siger Jesper Frost Rasmussen. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet