DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Sydkorea vil opføre verdens største offshore vindmøllepark

Sydkorea har planer op at opføre en offshore vindmøllepark med en kapacitet på 8,2 GW inden 2030.
8. FEB 2021 13.18

Sydkorea har kæmpe ambitioner på offshore vindfronten. Således kunne landets præsident Moon Jae-in for nyligt præsentere en plan om at bygge en offshore vindmøllepark med en kapacitet på 8,2 GW inden 2030. Det vil gøre parken til verdens største offshore vindmøllepark.

Projektet til 267 mia. kr. (43,2 mia. USD) blev præsenteret ved en ceremoni i byen Sinan på den koreanske sydvestkyst. Det er udfor Sinans kyst, at den kæmpe vindmøllepark forventes at skulle opføres.  

Vindmølleprojektet er en del af en grøn genstart af landets økonomi oven på coronapandemien. Ligesom projektet også går fint i spænd med den plan, som præsident Moon Jae-in præsenterede sidste år om at gøre Sydkorea mindre afhængig af fossile brændstoffer og CO2-neutral inden 2050. 

-  Med dette projekt sætter vi fart på en miljøvenlig energiomstilling og rykker væsentligt nærmere målet om CO2-neutralitet, udtalte præsidenten ifølge Reuters til ceremonien i Sinan.

Projektet forventes at skabe op mod 5.600 jobs og hjælpe landet på vej mod at nå sit mål om 16,5 GW vindkapacitet i 2030 mod 1,67 GW i dag.

I øjeblikket er Hornsea 1 i den britiske del af Nordsøen verdens største offshore vindmøllepark med en kapacitet på 1,12 GW.

 amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet