DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Sverige får Europas største onshore vindmøllepark

GE Renewable Energy har landet en svensk ordre på 753 MW til Önusberget vindmøllepark. Projektet er det største landvindmølleprojekt i Europa.
15. FEB 2021 15.33

Sverige bliver snart en kæmpe onshore vindmøllepark rigere. Det bliver GE Renewable Energy, som skal levere 137 stk. Cypress 5.5-158-møller med en samlet effekt på 753 MW til Önusberget vindmøllepark i det nordlige Sverige. 

Ordren er tredje fase Markbygden-projektet, og de 753 MW vil gøre Önusberget vindmøllepark til det største onshore vindmølleprojekt i Europa. Til sammenligning kan Danmarks største onshore vindmøllepark Thorup-Sletten 'kun' mønstre 77 MW.

Det er det tyske investeringsselskab Luxcara, der har lagt ordren på de mange møller hos GE. Luxcara er allerede i gang med at klargøre infrastrukturen i området. Dermed forventes de første vindmøller allerede at kunne opstilles i juli i år. 

- Vi er meget glade for at være blevet valgt af Luxcara som partner på den største landvindmøllepark nogensinde i Europa. Önusberget markerer vores fortsatte engagement i det svenske landvindmarked, udvider vores tilstedeværelse i Europa og bekræfter den tiltro, vores kunder har til vores landvindplatform, Cypress, siger administrerende direktør i GE Renewable Energy, Jerome Pecresse.

Cypress 5.5-158-møllerne vil være udstyret med et særligt afisningssystem, der skal sikre stabil drift i de nordsvenske egne, hvor møllerne skal opstilles. Udover leveringen er parterne også blevet enige om en 25-årig serviceaftale af møllerne.  

Önusberget vindmøllepark vil kunne levere strøm svarende til cirka 200.000 svenske husstandes forbrug og vil i sin levetid spare atmosfæren for 1.000.000 tons CO2.

amp 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet