DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Energistyrelsen glemte at sende høringsvarsel om vindmøller

Hofor har planer om at opføre mellem 25 og 63 nye havvindmøller i Køge Bugt. Det viser sig dog, at Energistyrelsen havde glemt at sende høringsvarsel til de berørte kommuner.

STEVNS / KØBENHAVN: I forbindelse med at Hovedstaden Forsynings, Hofor, planer om at opføre mellem 25 og 63 nye havvindmøller, havde Energistyrelsen udsendt et høringsvarsel 21. oktober med høringsfrist 18. november for berørte borgere, virksomheder, myndigheder og andre interessenter.

Stevns Kommune blev dog først gjort opmærksom på dette torsdag i sidste uge - altså bare fire dage inden fristen - i forbindelse med et møde mellem Hofor og Stevns Kommune. Det viste sig, at Energistyrelsen simpelthen havde glemt at sende høringsvarslet ud til de berørte kommuner. Det skriver Stevns Bladet. 

De oprindelige planer fra 2016 var, at vindmøllerne skulle have været opført tættere ved Amager, men af hensyn til radaranlæggene i Københavns Lufthavn er møllerne nu flyttet 16 kilometer mod syd ved Aflandshage som en mulig placering. 

Borgmester Anette Mortensen (V) udtrykker sin bekymring over for netop den placering, da den blot er otte kilometer fra Stevns Klints nordlige del. Det skriver TV2 Lorry og Sjællandske. 

- Vi har en række forpligtelser, som vi skal lave op til omkring Stevns Klint på hele Danmarks vegne, og jeg synes ikke, at disse vindmøller passer ind i det billede. Det her sted er det eneste af sin art i Danmark, og det giver os et helt særligt ansvar, siger borgmester Anette Mortensen (V) til TV2 Øst. 

Høringsfristen er nu forlænget til 13. december.

Projektet omfatter opstilling af mellem 25-63 havvindmøller med en installeret effekt på 250 MW. De enkelte møller vil have en maksimal højde på op til 220 meter og en effekt på mellem fire-ti MW. Forundersøgelsesområdet er placeret i Øresund i området mellem Stevns og Amagers sydspids. Det samlede forundersøgelsesområde er cirka 65 kvadratkilometer, hvoraf det potentielle område for havvindmøller udgør ca. 44 kvadratkilometer, oplyser Energistyrelsen.

 


Kilde: Energistyrelsen

Tilmeld dig nyhedsbrevet