DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Statslig nøl sætter Omø Syd på pause

Energistyrelsen har meddelt European Energy, at sagsbehandlingen af Omø Syd sættes på pause. European Energy står "uforstående" over for regeringens nøleri.
13. NOV 2020 8.23

I fire år har Miljøministeriet overvejet, hvorvidt man burde udpege Smålandsfarvandet til et Nature 2000-fuglebeskyttelsesområde. 

Og efter fire år har Miljøministeriet endnu ikke nået frem til en beslutning, og det får nu Energistyrelsen til at meddelele European Energy, at man sætter sagsbehnadlingen af Omø Syd i bero. 

- Vi er uforstående over for, at regeringen nu bremser vores havvindmøllepark, siger Knud Erik Andersen.

European Energy sendte i sidste måned om den endelige etableringstilladelse til Omø Syd, men European Energy, som har arbejdet med projektet siden 2012, må altså fortsat vente. 

- Det er et meget uheldigt tidspunkt, fordi vi efter otte års sagsbehandling nu står over for at sætte gang i anlægsfasen af projektet, som vi forventer vil medføre anlægsinvesteringer på tre-fire mia. kr. og flere tusinde arbejdspladser, imens arbejdet står på, siger Knud Erik Andersen, administrerende direktør i European Energy. 

Det er endnu uvist, hvor længe Energistyrelsen kommer til at sætte sagshandlingen i bero, og hvorvidt det vil komme til at påvirke tidsplanen for, hvornår European Energy håber at få sat Omø Syd i drift. Efter planen skulle dette ske i 2023. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet