DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Siemens Gamesa presset af høje råvarepriser
Siemens Gamesa forventer at tjene færre penge bl.a. pga. højere råvarepriser.
Foto: Vincent West, Reuters/Ritzau Scanpix

Siemens Gamesa presset af høje råvarepriser

Højere råvarerpriser gør, at Siemens Gamesa nedjusterer sine forveninger til sin driftsmargin, nu forventes den at ende på -1 og 0 pct.
16. JUL 2021 9.18

På baggrund af de foreløbige resultater for tredje kvartal har Siemens Gamesa meldt ud, at man på årsbasis forventer at ramme en omsætning i den lave ende af det udmeldte interval for årsregnskabet, som lyder på mellem 10,2 og 10,5 mia. euro.

Derudover har øgede råstofpriser og coronapandemiens indvirken på forsyningskæden i bl.a. Brasilien gjort, at selskabet har nedjusteret sine forventninger til overskudsgraden væsentligt.

Således var der tidligere en forventning om en driftsmargin på mellem tre og fem procent. Nu lyder meldingen, at den forventes at ende på mellem minus en og nul procent.

På positivsiden kan Siemens Gamesa indtil videre notere sig, at man i tredje kvartal har vundet ordrer til en værdi af 1,5 mia. euro, hvilket øger den samlede ordrebog til 32,6 mia. euro.

Stort fald i aktiekurs

Markedet reagerede negativt på vindmølleproducentens udmeldinger, og aktien lukkede efterfølgende med et fald på 14 pct. De negative udmeldinger om at aktuelle udfordringer vil påvirke indtjeningsgraden ramte også konkurrenternes aktiekurser heriblandt Vestasaktien, som faldt med mere en seks procent.

Aktieanalysechef i Sydbank Jacob Pedersen forventer dog ikke, at Vestas vil opleve samme nedgang i indtjeningen, da den danske virksomhed ifølge ham er bedre til at håndtere udfordringer på de pågældende parametre end konkurrenterne. 

- Det giver mig en forhåbning om, at Vestas slet ikke er så hårdt ramt af det her som Siemens Gamesa, siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.  

amp 

Tilmeld dig nyhedsbrevet