DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Siemens Gamesa og Siemens Energy investerer 893 mio. i havvind- og brintprojekt
Projektet vil konkret arbejde med at integrere et elektrolysesystem i Siemens Gamesas SG 14-222 DD-vindmølle.

Siemens Gamesa og Siemens Energy investerer 893 mio. i havvind- og brintprojekt

Siemens Gamesa og Siemens Energy går sammen om projekt, der vil omdanne havvind til brint. Tilsammen investerer parterne næsten 900 mio.
14. JAN 2021 10.29

Siemanes Gamesa vil i samarbejde med sin storaktioner Siemens Energy arbejde med et projekt, hvor parterne de kommende fem år vil investere 120 mio. euro (893 mio. kr.) i at udvikle en kombineret havvind og brintløsning, hvor havvindmøller skal omdanne energi til brint. 

Projektet vil konkret arbejde med at integrere et elektrolysesystem i Siemens Gamesas SG 14-222 DD-vindmølle, som er firmaets mest kraftfulde mølle med en effekt på 14 MW. 

- Vores mere end 30 års erfaring og lederskab inden for offshore vind-industrien, sammensat med Siemens Energys ekspertise inden for elektrolyse, sammenbringer geniale hjerner og banebrydende teknologier til at adressere fremtidens klimakriser. Vores vindmøller spiller en stor rolle i at fjerne CO2 fra det globale energisystem, og potentialet i vind til brint betyder, at vi også kan gøre det for industrier, hvor det er svært at skære ned, siger Andreas Nauen, CEO for Siemens Gamesa.

Til projektet vil Simens Energy udvikle en ny elektrolyse-løsning, der kan operere i de hårde miljøer, der kan være på havet, men også sætte nye standarder for grøn hydrogen. Virksomhederne har til hensigt at levere en demonstration i fuld skala af løsningen i 2025/2026

Siemens Gamesa vil i den femårige tidsperiode at investere 80 mio. euro (595 mio. kr.) i projektet, mens Siemens Energy kommer med 40 mio. euro. (298 mio. kr.).

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet