DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Siemens Gamesa

Siemens Gamesa og Ørsted finder sammen om 1,1 GW-projekt

Siemens Gamesa er udnævnt som den foretrukne leverandør af vindmøller til to projekter Ørsted i Nordsøen.
5. MAR 2020 8.04

Ørsted har valgt Siemens Gamesa til at levere vindmøllerne ved sine to Nordsø-projekter, Borkum Riffgrund 3 og Gode Wind 3, oplyser Siemens Gamesa i en pressemeddelelse. 

Det to vindmølleparker bliver på henholdsvis 900 MW og 242 MW, og det bliver Siemens Gamesas opgraderede SG 11.0-200 DD vindmøller, der har et vingefang på hele 200 meter. Med til aftalen vil der desuden følge en service- og vedligeholdelsesaftale på fem år. 

Aftalen er endnu ikke underskrevet, da man endnu afventer de endelige design- og investeringsplaner samt endeligt grønt lys fra de tyske myndigheder.  

- Vi ser frem til endnu engang at introducere ny vindmølleteknologi til markedet, siger Martin Neubert, Executive Vice President og CEO i Ørsted Offshore. 

Riffgrund 3 tegner til med sine 900 MW at blive det største offshore vindmøllepark i tysk farvand. Og det er netop de fortsat større vindmøller og projekter, som er nøglen til at sikre, at offshore vindenergi bliver billigere end fossile alternativer, fortæller Martin Neubert i pressemeddelelsen. 

Det endelig antal af vindmøller er stadig uafklaret. Ørsted forventer at opsætningen af Gode Wind 3 påbegyndes i 2023 og vil stå færdigt i 2024, mens Borkum Riffgrund forventes påbegyndt i 2024 og færdiggjort i 2025. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet