DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Siemens Gamesa fremviser milliardunderskud i coronaramt kvartal
Coronakrisen har ramt Siemens Gamesa på både bundlinjen og på direktionsgangen, hvor CEO Markus Tacke blev fyret i midten af juni.
Foto: Siemens Gamesa

Siemens Gamesa fremviser milliardunderskud i coronaramt kvartal

Siemens Gamesa fremviser milliardunderskud i sit seneste kvartalsregnskab, hvoraf et minus på 692 mio. kr. direkte tilskrives coronakrisen.
30. JUL 2020 9.27

Coronakrisen har ramt Siemens Gamesa hårdt, hvor man i tredje kvartalsregnskab direkte relaterer et fald på 692 mio. kr. i omsætningen til coronakrisen, oplyser Siemens Gamesa. 

Samlet set har Siemens Gamesa præsenteret et nettounderskud på 3,5 mia. kr. i kvartalet, hvor omsætningen er faldet med 1,65 mia. kr. sammenlignet med tredje kvartal 2019. 

Det har på flere fronter været et udfordrende kvartal for Siemens Gamesa, der, foruden den globale coronakrise, har oplevet udfordringer på onshore markedet. Her har markederne i Indien og Mexico har været i modvind, ligesom gennemførelsen af flere projekter i Nordeuropa har været ramt af problemer, lyder det fra Siemens Gamesa. 

Udfordringerne for Siemens Gamesa har da også ført til udskiftinger i ledelesen, hvor Markus Tacke blev fyret i midten af juni og erstattet med offshorechefen Andreas Nauen. 

Siemens Gamesa suspenderede allerede tilbage i april forventningerne til årsregnskabet 2020 på grund af usikkerhederne i forbindelse med coronakrisen. 

- De langtsigtede udsigter for vores virksomhed ser forsat lovende ud, og vi har teknologien og personalet til at spille en vigtig rolle i at udvikle en genopretning underbygget af bæredygtig energi, udtaler CEO Andreas Nauen. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet