DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Sidste vindmølle er udskibet til Kriegers Flak
Statsminister Mette Frederiksen besøgte Bornholm i foråret i anledning af øens befrielses-jubilæum.
Foto: Pelle Rink, Ritzau Scanpix

Sidste vindmølle er udskibet til Kriegers Flak

Samtlige vindmøller er nu udskibet fra Bornholm til Danmarks største havvindmøllepark.
1. JUN 2021 11.13

På den sidste forårsdag blev de sidste fire havvindmøller lastet og udskibet i Rønne Havn. Det blev i alt 18 udskibninger, hvor i alt 72 vindmøller er blevet fragtet fra Bornholm og ud til Kriegers Flak til installation, hvilket er gået lettere end forventet, skriver TV2 Bornholm. 

- Vi har haft et supergodt forhold til Rønne Havn, og der har været en rigtig god infrastruktur herovre, som har kunnet støtte os rigtig godt. Derudover har vi været heldige med vejret, så vores installationstider har været under target, og vores load-out-tider har været under target, og installationsskibet har performet super godt, så jeg vil alt i alt mene, at det har været en succeshistorie, siger Claus Voller, der er site-manager på Kriegers Flak-projektet for Siemens Gamesa. 

Kriegers Flak overtog tidligere i maj titlen som Danmarks største vindmøllepark, da vindmølle nr 50 blev installeret. Dermed opnåede Kriegers Flak en kapacitet på 420 MW og dermed overgik Horns Rev 3 på 407 MW. Når de sidste Siemens Gamesa-vindmøller er installeret, vil Kriegers Flak nå en kapacitet på 605 MW. 

Hos Rønne Havn A/S er direktør Thomas Bendtsen ligeledes tilfreds med Bornholms første, store vindmølleudskibning. Næste udskibningsopgave bliver til det tyske projekt Arcadis Ost, som forventeligt begynder i næste forår. 

Den kommende Arcadis Ost havvindmøllepark kommer til at bestå af 27 stk. Vestas vindmøller, der hver har en effekt på 9,5 MW og et vingefang på 164 meter hver. 

Arbejdspladser og grøn energi

Aktiviterne på Kriegers Flak og de kommende projekter er med til at skabe og fastholde arbejdspladser på hele øen, har Borholm Regionskommunes arbejdsmarkedschef Allan Westh tidligere fortalt:

- Både Sydhavnens Motorværksted og Bornholms Elektromotor har været ude og sige, at de har fastholdt medarbejdere, hvilket er glædeligt i en svær tid. Alle fastholdte medarbejdere eller skabte jobs er glædeligt for Bornholm, og vi har en forventning om, at fremtiden byder på flere muligheder inden for Offshore for både de bornholmske virksomheder og skabelsen af nye jobs. 

- Det har fra starten været vigtigt for os, at de leverandører, der kommer til Bornholm, oplever, at de kommer til et samfund, hvor alle hjælper hinanden, at vi hurtigt finder en løsning, hvis der opstår nogle uforudset udfordringer eller et pludseligt behov, og det gælder selvfølgelig også arbejdskraft, vi har simpelthen hinandens visitkort liggende i baglommen, tilføjer Lone Reppien Thomsen fra Offshore Center Bornholm.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet