Shell underskriver hensigtserklæring om at blive partner i VindØ-konsortiet
Oliekæmpen Shell vil gerne være grønnere. Det sker bl.a. ved at involvere sig havvind. Nu håber selskabet at blive en del af projektet om Danmarks kommende energiø. (arkivfoto.)
Foto: Shell

Shell underskriver hensigtserklæring om at blive partner i VindØ-konsortiet

Parterne bag VindØ-konsortiet har underskrevet en hensigtserklæring med Shell om, at energivirksomheden indtræder i konsortiet.
22. JUN 2022 9.24

En af det to parter, der har budt ind på at etablere Danmarks første energiø i Nordsøen, har fået en ny stærk spiller med på holdet. Således har VindØ-konsortiets bagmænd PensionDanmark, PFA, Andel og Copenhagen Infrastructure Partners underskrevet en hensigtserklæring med Shell om at indtræde i konsortiet.

Hensigtserklæringen indeholder de overordnede vilkår for Shells deltagelse og medfinansiering af projektet. Bl.a. fastslår hensigtserklæringen en fælles ambition om at indgå et samarbejde om at anvende strømmen fra de tilknyttede havvindparker til at producere grøn brint på øen. Den endelige aftale med Shell forventes færdigforhandlet inden for de kommende måneder.

- Vi ser frem til at kunne byde Shell velkommen i VindØ-konsortiet. Shells betydelige ressourcer og erfaring fra energisektoren og intentionen om at producere grøn brint på øen styrker konsortiets muligheder for at afgive et konkurrencedygtigt bud på opførelsen af Danmarks første energiø. Vi glæder os over, at et stort energiselskab som Shell for alvor melder sig ind i den grønne omstilling i Danmark, siger Torben Möger Pedersen, der er adm. direktør i PensionDanmark, i en pressemeddelelse.

VindØ konsortiet har som formål at deltage i det kommende udbud om opførelse af energi-øen, hvor Energistyrelsen forventes at udpege en vinder i løbet af 2024.

Også Ørsted og ATP har indgået en aftale om sammen at byde på det kommende udbud om en energiø i Nordsøen.

 

amp