DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Rønne skal lægge havn til tysk havvindmøllepark
Foto: Lars Laursen, Biofoto, Ritzau Scanpix

Rønne skal lægge havn til tysk havvindmøllepark

MHI Vestas har valgt Rønne Havn som udskibningshavn til en kommende havvindmøllepark, der skal give strøm til 300.000 hustande.

BORNHOLM: Det bliver fra Rønne Havn, at MHI Vestas monterer og udskiber sine havvindmøller fra. Det sker, når havvindmølleparken Arcadis Ost 1 skal etableres nær den tyske halvø Rügen i det nordøstlige Tyskland i 2022.

Havvindmølleparken kommer til at bestå af 27 havvindmøller, der samlet set producerer 257 MW og kan dække 300.000 tyske husstande. 

MHI Vestas' valg af Rønne Havn vækker begejstring på Bornholm. 

- Vi har længe arbejdet for at få del i de mange offshore wind-opgaver der opstår i farvandet omkring Bornholm i disse år. Valget af Rønne Havn til monterings- og udskibningshavn er noget af det bedste der er sket for øen i mange år og jeg ser gode muligheder for, at det kan gavne den lokale beskæftigelse, udtaler borgmester Winni Grosbøll (S).

Og det bliver forhåbentlig ikke sidste gang, at Bornholm bliver valgt som base for anlægningen af nye havvindmølleparker. 

- Projekterne ligger derude rundt om hele Bornholm. Derfor arbejder vi også konstant med at få flere projekter til øen, og det skal gerne være sådan, at der i de næste ti år er aktivitet på havnen, siger Winni Grosbøll til DR.

Rønne Havn er kommercielt drevet, men hvor Bornholms Regionskommune er hovedaktionær. 

Valget af Rønne Havn var 'oplagt', lyder det fra Peter Toft Madsen,  Head of Port Contracting & Support fra MHI Vestas. 

- Rønne Havn var et oplagt valg, på grund af den unikke infrastruktur som er specialdesignet til at håndtere særdeles tunge projektlaster. Udover at havnen kun ligger 74 kilometer fra vores operationer ved Arcadis Ost 1, så er havnens kajkonstruktioner designet og konstrueret med en sådan bæreevne, at vi kan sejle vores materiel direkte til kaj, hvorefter det kan lastes og losses direkte og meget tæt på kajkanten vha. vores indlejede crawler cranes. Netop dette er noget, som industrien har brug for, siger han. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet