DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Rønne Havn uddeler ordre til 300 mio. kr. dyr havneudvidelse
Rønne Havn har i de seneste år gennemgået flere udvidelser. Med valget af MT Højgaard som totalentreprenør er havnen nu klar til at sætte gang i endnu en udvidelse.
Foto: Rønne Havn

Rønne Havn uddeler ordre til 300 mio. kr. dyr havneudvidelse

Rønne Havn har indgået en kontrakt med entreprenørselskabet MT Højgaard Danmark om en udvidelse af havnen til en værdi af cirka 300 mio. kr.
6. MAJ 2021 10.29

BORNHOLM: Rønne Havn står foran anden etape af havnens masterplan. Her skal ydermolen i industrihavnen udvides med 450 meter. Til at føre det cirka 300 mio. kr. dyre projekt ud i livet har havnen valgt entreprenørselskabet MT Højgaard. Selskabet har vundet totalentreprisen i konkurrence med to andre entreprenører. 

- Det er en fantastisk spændende opgave og den største vandbyggeopgave for MT Højgaard Danmark i mange år. Vi er stolte over at være med til at fremtidssikre Bornholms vigtigste havn, siger Jimmy Laursen, der er afdelingsdirektør i Vandbygning, MT Højgaard Danmark.

Udover udvidelsen af ydermolen vil den sydlige bølgebryder blive forlænget med 450 meter, desuden vil havnebassinet blive gravet dybere, så det bliver 11 meter dybt, som også er dybden i resten af erhvervshavnen. Udvidelsen af havnen skal blandt andet sikre, at havnen er klar til at kunne servicere kommende havvindmølleparker.

- Med den kommende udvidelse kan vi som havn fortsætte den vækst, vi oplever inden for offshore-vind på Bornholm. Vores ambition er at fastholde positionen som den mest attraktive havn i Østersøen for installation af havvind. Den konkurrenceposition bliver styrket markant med den kommende udbygning, siger Thomas Bendtsen, administrerende direktør i Rønne Havn.

Lokale underleverandører

MT Højgaard har valgt at bruge Rambøll som rådgiver på projektet, mens finske Wasa Dredging skal stå for uddybningen af havnen. I de forskellige faser af udbygningen vil MT Højgaard desuden benytte sig af lokale underleverandører. Eksempelvis vil størstedelen af de 500.000 tons sten, der skal bruges i forbindelse med udvidelsen være bornholmske.    

- Vi vil rigtig gerne sikre den lokale forankring af projektet, og har blandt andet indgået aftaler med en række bornholmske stenbrud om at levere størstedelen af stenene til projektet i stedet for at få leveret fra Norge og Sverige, som man normalt gør, siger Dan Locht, der er projektchef fra MT Højgaard.

Havneudvidelsen forventes at stå færdig i november 2022. Arbejdet med udvidelsen vil allerede gå i gang denne måned. 

amp

  

Tilmeld dig nyhedsbrevet