DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Regeringen udskyder klimaplaner

På grund af coronakrisen udskyder regeringen en lang række lovforslag.
16. APR 2020 12.53

Regeringen udskyder 39 lovforslag, der ellers skulle være behandlet inden sommerferien. Det svarer til 40 pct. af de planlagte lovforslag. Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Udsættelsen skyldes coronakrisen, der har taget store dele af Folketingets og regeringens tid siden marts. Lovforslagene er udskudt til næste folketingsår, der begynder i oktober.

- I lyset af den alvorlige situation, som Danmark befinder sig i, har regeringen udskudt 39 lovforslag. Regeringen finder en yderligere udskydelse hensigtsmæssig og går gerne i dialog med Folketinget herom, hedder det i pressemeddelelsen.

Her står der også, at regeringens politiske prioriteter som 'tidlig tilbagetrækning, klima og en ny flerårsaftale for politiet' ikke er ændret, men:

- Lovgivningen herom kan sandsynligvis ikke nå at blive fremsat i indeværende samling, men vil blive fremsat så snart, det er muligt.

- Dét, der var vigtigt før corona, er også vigtigt efter corona. Jeg glæder mig til, at vi kan komme videre med de politiske forhandlinger, der i en periode har været udskudt, lyder det fra statsministeren.

Der har tidligere været talt om, hvorvidt Folketinget skulle udskyde sin sommerferie for at kunne behandle lovforslag. Det ser ud vil at ske i en vis udstrækning.

I et brev til Folketinget skriver Mette Frederiksen (S):

- Jeg vil samtidig benytte lejligheden til at erklære mig enig i det udbredte ønske blandt Folketingets partier om at kunne slutte mødeperioden senest med udgangen af juni.

Ritzau / esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet