DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Regeringen fremlægger langsigtede klimastrategi

Regeringen lancerer i dag sin langsigtede strategi for en global klimaindsats ”En grøn og bæredygtig verden”. Strategien sætter retningen for Danmarks samlede klimaindsats foregangsland på tværs af syv ministeriers ansvarsområder.
29. SEP 2020 11.57

Regeringen har netop lanceret sin langsigtede strategi for en global klimaindsats ”En grøn og bæredygtig verden”.

Strategien sætter retningen for Danmarks samlede internationale klimaindsats som grønt foregangsland på tværs af udenrigs-, udviklings-, handels- og klimapolitik. Danmarks mål er nationalt at reducere drivhusgasserne med 70 pct. i 2030.

Men den nationale indsats kan ikke stå alene. Med strategien viser regeringen, hvordan den grønne ambitioner omsættes direkte til global handling og indflydelse.

- Når vi siger, at vi vil være et grønt forgangsland, skal ord følges op af handling. Derfor er det afgørende, at vi får styrket og udvidet vores energisamarbejder rundt om i verden, som bidrager med reelle CO2 reduktioner, siger Klima-, energi- og forsyningsminister, Dan Jørgensen (S).

Som led i strategien vil regeringen styrke de strategiske partnerskabsaftaler og fremme grøn genopbygning i højindkomst,- udviklings- og vækstlande i bl.a. Afrika og Asien.

Regeringen har netop indgået et grønt strategisk partnerskab med Indien og arbejder på at indgå flere grønne strategiske partnerskabsaftaler og handlingsplaner under eksisterende partnerskaber med andre lande. 

- Danmark skal være en ”grøn stormagt”, der trods vores beskedne størrelse går forrest og trækker andre lande i en grøn retning. I går indgik vi vores første Grønne Strategiske Partnerskab med Indien. Den slags partnerskaber skal vi med klimadiplomati og grønt lederskab sikre mange flere af, siger udenrigsminister, Jeppe Kofod (S).

Regeringen aktiverer alle de relevante internationale politikområder. Strategien binder Danmarks indsatser sammen, og udmøntes i årlige handlingsplaner med konkrete resultater. Strategien er den første samlede strategi for Danmarks globale klimaindsats nogensinde. Den dækker syv ministeriers ansvarsområder.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet