DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Rambøll tager første bid af stort marked for grøn omstilling af elnettet
100 transformerstationer skal udskifter eller moderniseres de næste 10-15 år for at imødekomme et øget elforbrug.
Foto: Rambøll

Rambøll tager første bid af stort marked for grøn omstilling af elnettet

Rambøll har som den første rådgiver vundet totalrådgivningen for Energinet på moderniseringen af de første tre stationer. Aftalen er den første mange, da der de næste skal moderniseres eller nybygges op mod 100 nye transformerstationer i Danmark.
6. MAJ 2021 14.46

Frem mod 2035 forventes elforbruget i Danmark ifølge Energistyrelsen at stige med over 100 pct. Det øgede forbrug stiller store krav til el-transmissionsnettets evne til at transportere strømmen og rundt i elsystemet fra solcelleparker og havmølleparker og ud til forbrugerne.

I denne proces spiller ca. 100 transformerstationer, der står rundt omkring i landet, en vigtig rolle. De gør det muligt for elektriciteten at finde vej rundt i systemet fra indgående kabler til udgående kabler.

Men transformerstationer er ikke klar til fremtidens krav. Derfor skal transformerstationer enten udskiftes eller moderniseres de næste 10-15 år. Det samlede rådgivningshonorar for opgraderingen af transformerstationerne løber op i ca. en mia. kr.

Ti eksperter på fuld tid

Den opgave har Rambøll fået den første bid af. Rådgivningsselskabet skal således stå for moderniseringen af tre stationer fra projektering til idriftsættelse. Det er en opgave som Energinet, der ejer el-transmissionsnettet, hidtil har selv stået for. 

- Opgaven er strategisk vigtig for os, da vi står over for en så omfattende og vigtig modernisering af elnettet, siger John Ammentorp, der er landechef for Rambølls energiforretning i Danmark. Han fortsætter:

- Vi skal som den første rådgiver i Danmark håndtere projektet fra A til Z for Energinet, og bidrage til både indkøb, planlægning, arbejdsmiljø og byggeledelse udover den traditionelle projektering af transformerstationerne.

10 eksperter hos Rambøll vil over de næste 2,5 år arbejde fuld tid på opgaven. Den konkrete opgave er en del af opgaverne under en rammeaftale på 415 mio. kr., som Rambøll vandt hos Energinet sidste år. 

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet