DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Power-to-X-høring i Folketinget skal give input til strategi

Klima-, Energi og Forsyningsudvalget i Folketinget afholder Power-to-X-høring virtuelt torsdag eftermiddag, men private aktører har allerede taget teten.
25. FEB 2021 9.01

I denne uge præsenterede Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) sine planer for Europas suverænt største Power-to-X-anlæg til 7,5 mia. kr., som skal stå klart i Esbjerg i 2026. Sammen med CIP er en række af dansk erhvervslivs helt store spillere så som Arla og Mærsk, der står klar til at aftage X'et fra anlægget. 

Det er det største PtX-projekt i Danmark, men det bliver langt fra det eneste. Der er i forvejen en række PtX-projekter i gang med flere på vej, hvor blandt andet Ørsted og Københavns Lufthavn allerede har annonceret store planer for fremtidige anlæg.

Klima-, Energi- og Forsyningsminister Dan Jørgensen (S) har tidligere proklameret, at der kommer en national PtX-strategi i 2021, hvor han gjorde det klart, at sektorens input kommer til at spille en vigtig rolle.  

Det kommer blandt andet til at ske torsdag eftermiddag, når Folketingets Klima-, Energi og Forsyningsudvalg afholder virtuel høring om Power-to-X med blandt andre input fra Europa-Kommissionen, Klimarådet, GreenLab Skive, Ørsted og Dansk Industri. 

Formand for Dansk Industri Lars Aagaard gør det klart på Twitter, at hans anbefaling er klar: Vi behøver ikke at vente på strategi. Vi skal igang nu. 

Med CIP's giga-projekt i Esbjerg har de private altså taget teten for PtX, før myndighederne har udlagt sin strategi for området. 

Høringen afholdes torsdag kl 14-16 og kan streames på Folketingets hjemmeside

Tilmeld dig nyhedsbrevet