DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

PFA's klimapension runder fem mia. kr.

KORT NYT29. APR 2021 13.19

For ti måneder siden lancerede PFA en CO2-besparende pensionløsning, "PFA Klima Plus" rundet mere end fem mia. kr., der skal bruges på klimavenlige investeringer. Det har blandt andet blevet til investeringer i havvindmølleparkerne Hornsea 1 og Walney Extension Offshore Wind Farm, solcelleparker i England og hybridfærger i Danmark. 

Det er dog ikke kun for miljøets skyld, når PFA Klima Plus udelukker investeringer i olie, kul og gas og i stedet rykker på vindmøller, brint og solceller. I 2020 fik kunderne forrentet deres opsparing med op mod 8,5 pct. før skat afhængig af tidshorisont of investeringsprofil. 

- Både i forhold til afkast og midler er PFA Klima Plus kommet godt fra start, hvilket viser potentialet i at sammentænke investering og den grønne omstilling. Men vi hviler ikke på laurbærrene, og vores målsætning er at PFA Klima Plus allerede i 2025 skal være CO2-neutralt, mens det senest i 2030 skal være CO2-negativt. Samtidig skal vi fortsætte med at skabe gode afkast til vores kunder, siger koncerninvesteringsdirektør Kasper A. Lorenzen.

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet