DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Vestas modtog sin første Enventus-ordre i USA i sidste uge til det kommende Escalade Wind Park-projekt, som PKA og PenSam nu skyder penge i.
Foto: Vestas

Pensionskasser investerer 1,2 mia. kr. i amerikansk vind-projekt

PKA og PenSam går sammen i ny fælles investering på 1,2 mia. kr. i vindmøllepark i Texas, hvor Vestas skal levere vindmøllerne.
22. JUN 2020 11.13

De to danske arbejdsmarkedspensionskasser PKA og PenSam er gået sammen i en fælles investering på 1,2 mia. kr. i etableringen af vindmølleparken Escalade Wind Park i Texas. 

Trods uro på markederne er det for de administrerende direktører i PKA og PenSam, Jon Johnsen og Torsten Fels, afgørende at fastholde det grønne fokus.

- Klimaudfordringerne er lige så presserende som før Corona-krisen brød ud. Vi skal holde fast i de mål, vi gav regeringen håndslag på sidste år og fortsat investere i grøn energi både her i Danmark og rundt om i verden. Derfor er vi glade for igen at udvide vores brede samling af klimainvesteringer, siger Jon Johnsen.

- Selvom vi mærker Corona-krisen på markederne, er det vigtigt, at vi stadig følger vores langsigtede investeringsstrategi på det grønne område. Investeringer som denne er ikke kun til gavn for den grønne omstilling og klimaet, men også for vores medlemmer, som får et stabilt afkast i et usikkert marked, siger Torsten Fels.

Vestas annoncerede i sidste uge, at de havde modtaget en ordre på 65 vindmøller af en samlet kapacitet på 336 MW til samme projekt. 

PKA står for 77 pct. af investeringen og PenSam for 23 pct. Escalade Wind Park forventes at være i drift til november 2021. 

esl

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet