DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Ørsted vil udvikle 1,6 GW havvindprojekter i Sydkorea
I fremtiden skal der også være Ørsted havvindmølleparker ud for Sydkoreas kyst.
Foto: Ørsted

Ørsted vil udvikle 1,6 GW havvindprojekter i Sydkorea

Ørsted har annonceret planer om at udvikle havvindprojekter med en potentiel kapacitet på op til 1,6 GW, som en del af Sydkoreas "Green New Deal".
24. NOV 2020 11.57

Foråret spirrer allerede for den grønne omstilling verden over, hvor den ene "New Green Deal" bliver sået efter den anden. I USA venter Joe Biden på at kunne sætte gang i sin grønne vækstplan, mens EU er ved at udforme sin storstillet grønne redningsplan. 

I Sydkorea har den nye præsident Moon Jae-in fremlagt sin "New Green Deal" for Sydkorea, som nu begynder at tage form.

Ørsted står klar til at bidrage til, at målsætningen om en nettoudledning på nul inden 2050 kan lykkes. 

Ørsted har tirsdag præsenteret planer for at opføre 1,6 GW havvindprojekter ud for Incheon i det nordvestlige Sydkorea.  

- Mulighederne for at bidrage til Sydkoreas omstilling til vedvarende energi er en stor inspiration for Ørsted. Med en stærk industri, stort potentiale i forsyningskæden og mange havområder med lovende vindforhold har Sydkorea et fantastisk udgangspunkt for at blive et førende marked for havvind, siger Martin Neubert, koncerndirektør og administrerende direktør for Ørsted Offshore. 

Ørsted udsatte tidligere i år udstyr langs Incheons kyst for at indsamle relevant data. Efter planen skal Ørsteds kommende projekter ligge mere end 70 kilometer fra kysten i et område med forholdsvise lave vanddybder. 

- Ørsteds projekter i Incheon vil understøtte en blomstrende havvindindustri i Sydkorea og bidrage til, at regeringen kan realisere sit mål om en havvindkapacitet på 12 GW inden 2030. Med udgangspunkt i vores erfaring og enestående resultater inden for udvikling af havvind globalt og i Asien og Stillehavsområdet ønsker vi at indgå i langsigtede partnerskaber med den sydkoreanske regering og lokale interessenter, siger Matthias Bausenwein, chef for Ørsteds aktiviteter i Asien og Stillehavsområdet. 

esl

Tilmeld dig nyhedsbrevet