DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Der findes i øjeblikket ikke bæredygtige stålalternativer til vindmølleproduktion.
Foto: Ørsted

Ørsted tilslutter sig SteelZero i jagten på CO2-neutral forsyningskæde

Ørsted er storforbrugere af stål, som er en stor CO2-synder. Energiselskabet tilslutter sig SteelZero et initivativ, der skal øge eftersprøgslen på CO2-neutralt stål.
2. DEC 2020 8.41

Ørsted har en målsætning om en CO2 neutral-forsyningslinje inden 2040. Hvis det skal kunne lade sig gøre, skal der ske noget på stålfronten for energivirksomheden. 

Stål tegner sig for omkring halvdelen af CO2-udledningen i Ørsteds forsyningskæde inden for havvind. Det stål, der anvendes i selskabets vindmølleparker, er højt specialiseret, og der findes ingen bæredygtige alternativer i dag. 

Derfor har Ørsted nu engageret sig i det nye globale initiativ SteelZero. 

 - Ved at deltage i SteelZero-initiativet gør vi det klart for stålindustrien, at vi er klar til at tage del i den innovation og det samarbejde, der skal til for at kunne nå målet, siger Jakob Askou Bøss, der er , strategi- og kommunikationsdirektør i Ørsted.

Håbet er, at Ørsted ved at tilslutte sig initiativet kan signalere, at der er en efterspørgsel på at udvikle lavemissionsstål, således at det i fremtiden bliver muligt at anvende det til eksempelvis vindmølleproduktion.   

Forpligter sig til 100 pct. CO2-neutralt stål inden 2050

Det er nonprofitorganisationen The Climate Group, som driver initiativet i samarbejde med ResponsibleSteel. De organisationer, der tilslutter sig SteelZero, forpligter sig til en omstilling i forhold til at indkøbe, betinge sig anvendelse af eller lagerføre 100 pct. CO2-neutralt stål inden 2050.

Organisationen håber, at flere i energisektoren vil følge i Ørsteds fodspor. 

- Det er modigt af Ørsted at forpligte sig til at indkøbe 100 pct. CO2-neutralt stål i 2040, og det viser ikke alene ægte lederskab og ambitioner, men kan også være med til at inspirere Ørsteds konkurrenter og andre i forsyningskæden til at følge trop, siger Jenny Chu, der er ansvarlig for energiproduktivitetsinitiativer hos Climate Group. 

Stålindustrien står i dag for omkring syv pct. af den globale CO2-udledning.

amp

Tilmeld dig nyhedsbrevet